Inloggen
 Uitvoeringsrichtlijnen

Deze uitvoeringsrichtlijn beschrijft de werkzaamheden bij het dekken van daken, met natuurleien (zowel Maas- als Rijndekking) ten behoeve van onderhoud en de restauratie van monumenten. 

Lees meer ...


Hoe kunnen wij de kwaliteit van natuurleien waarborgen?

In de afgelopen decennia is het testen van de kwaliteit van natuurleien aan veel veranderingen onderhevig geweest.  Anno 2018 zijn wij weer behoorlijk teruggeworpen in de tijd. Johanna Gruijthuijsen van Lei Import geeft een historisch overzicht en formuleert een visie over hoe de kwaliteit van natuurleien in de toekomst te borgen.

Lees meer ...


'Nieuw leven' voor een eeuwenoud dak

Het eerste deel van de restauratie van De Mariënhof in Amersfoort  is afgerond. Het gaat om het enige gebouw met een leien bedekking, inclusief een aansluitend dakje van een trappentoren. Het zadeldak  met een sporenkap is nu geïsoleerd en er is een zesde dakkapel  toegevoegd. De oude leien zijn vervangen door nieuwe Duitse natuursteen leien, gelegd in de Oudduitse dekking. En er is het nodige loodwerk onder handen genomen.

Lees meer ...


In Alkmaar kan men letterlijk naar de hemel klimmen

Dit jaar bestaat De Grote Kerk, of Sint Laurentiuskerk, in het historsische centrum van Alkmaar, 500 jaar. Dat wordt op een spectaculaire manier gevierd. Naast verschillende andere activiteiten, wordt het publiek in de gelegenheid gesteld naar het dak van de kerk te klimmen.

Lees meer ...


Inzendingen dak van het jaar

Het Dak van het Jaar is in het leven geroepen om de kwaliteit in zowel de platte als de hellende dakenbranche te vieren en te tonen. De prijs wordt uitgereikt in twee categorieën: platte en hellende daken en wordt toegekend aan het dak dat op diverse beoordelingsgebieden in totaal het hoogste scoort. 

Lees meer ...


Innovatie: Duurzame energie voor onder het natuurleien dak

Duurzame energie voor op het natuurleien dak, een passende oplossing bij monumenten. Begin april hebben we Q-Roof uitgenodigd om samen na te denken én naar de praktijk te kijken.

Lees meer ...


Visuele leikeuring - Wie wordt de nieuwe Wim?

We zouden er haast een televisie spelshow van kunnen maken, met voor de uiteindelijke winnaar een geweldige nieuwe uitdaging.

Lees meer ...


RCO House

Je ooit al eens afgevraagd hoe dat werkt op de achtergrond, een orkest? Wat wij zien is meestal het uiteindelijke resultaat: “het concert”. Maar wat gaat daaraan vooraf, en hoe?

Lees meer ...

 

Twitter


Actualiteiten

Reviews:

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier
Algemene Voorwaarden
Disclaimer

Volg ons via
facebook   linkedin   twitter   linkedin   linkedin   linkedin