Inloggen
 

Zonne-energie

Tegenwoordig zijn zonnepanelen een mogelijkheid geworden om de kwaliteit van een woning te verbeteren en zo de waarde van een woning te verhogen. Door ClearlineFusion van de Britse fabrikant Viridian Solar is solar PV nu leverbaar met de hoogste kwaliteit en esthetiek tegen een prijs die concurrerend is met conventionele A-kwaliteit zonnepanelen voor toepassing bovenop dakpannen of leien. Een dakgeïntegreerd PV-systeem is een voor de hand liggende keuze bij het bouwen van een nieuw dak, dan wel de renovatie van een bestaand dak. ClearlineFusion brengt ook esthetisch en kwalitatief hoogwaardige dakintegratie van solar PV binnen handbereik voor bestaande woningen.

Het ClearlineFusion indaksysteem is onderscheidend t.o.v. andere indaksystemen, omdat de zonnepanelen als zodanig het systeem voor dakintegratie vormen. Betreffende indaksysteem is dus geen constructiesysteem waar andere panelen in bevestigd kunnen worden. Er hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van EPDM-onderlagen, verzwaarde onderconstructies en/of plastic onderbakken, trays, damwandprofielen of iets dergelijks. Hemelwater e.d. blijft aan de voorzijde van de zonnepanelen, waardoor er ook geen ophoping van vuil, zoals bijvoorbeeld bladresten, aan de achterzijde kan plaatsvinden. Hierdoor komt er ook geen water in de buurt van de junction box zoals dat bij vele andere indaksystemen (veelal 'verzonken' opdaksystemen) wel het geval is.

ClearlineFusion bestaat uit Clearline PV16-zonnepanelen (diverse vermogens zijn leverbaar) die heel eenvoudig op de pan-, lei- of rietlatten geschroefd kunnen worden en vervolgens waterdicht worden afgesloten met smalle Fusion-gootstukken. Vanwege het ontbreken van allerlei obstructies aan de onderzijde van ClearlineFusion is de ventilatie optimaal, waardoor het rendement vergelijkbaar is met dat van traditionele opdakzonnepanelen. ClearlineFusion vormt de zgn. eerste waterbarrière en is als enige zonnepaneel ter wereld BBA-gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking.

Met ClearlineFusion is het mogelijk diverse configuraties samen te stellen, t.w. zowel portret- als landschapsgericht en diverse ‘getrapte’ variaties daarvan. Ook geschikt voor toepassing in leien en rietgedekte kappen.

ClearlineFusion, een beproefd systeem voor dakintegratie van solar PV.


Brochure Clearline Fusion

Voordelen zonne-energie

Economisch

 

Snel

De zonnepanelen zijn de dakbedekking en hebben een goede prijs-/kwaliteit verhouding.

 

De gepatenteerde verbindingsmethode betekent dat de zonnepanelen eenvoudig aan elkaar worden geschoven om een weervaste en veilige bevestiging te creëren.

 
 


Compact

 


Strak

Toonaangevende afstanden tussen de zonnepanelen. De afstand tussen de panelen onder elkaar is slechts 5mm en in eeen rij naast elkaar 30 mm.

 

Onzichtbare beugels geven een overzichtelijke esthetiek. De afstanden tussen de zonnepanelen worden vanzelf ingesteld om consequent nauwkeurige afsluitlijnen geven.

 
 


Eenvoudig

 


Robuust

Clearline Fusion behaalt een uitzondelijke brand- en windresistentie en weervastheid zonder extra onderconstructie, zelfklevende of brandwerende materialen. Alles dat benodigd is zit in het pakket.

 

Gecertificeerde windresistentie is meer dan vier keer hoger dan van concurrerende producten.

 
 
 


Universeel

  

Toepasbaar bij leien en alle andere soorten dakbedekkingen.

  
 
 

 

Overzichtsbanner van de verschillende Clearline Fusion modellen

 

Mechanische beschrijving

De Mechanische beschrijving van de clearline fusion zonnepanelen

Clearline zonnepanelen zijn grondig getest, niet alleen als energie genererende apparatuur, maar ook als een (zelfstandig) bouwproduct.

 

Elektrische beschrijving

De elektrische specificaties van de clearline fusion zonnepanelen

1. Ontwerpweerstand tegen bezwijklasten is verminderd door een gedeeltelijke materiaal veiligheidsfactor 1,0
2. Onderworpen aan een tolerantie van +0 / +3%
3. Gebaseerd op apertuuroppervlakte
4. Nominale bedrijfstemperatuur van de cel. Elektrische specificatie gemeten onder standaard testomstandigheden: Bestraling 1 kW/m met lichtspectrum AM 1,5 en een celtemperatuur van 25⁰C.

Maatvoering

Eenvoudige dak integratie met zeer fraaie em onopvallende esthetiek. Kan eenvoudig worden gemonteerd vanwege unieke montagesysteem, waarna de installateur zorgdraagt voor de aansluiting en het in werking stellen van de installatie.

Detaillering

Detaillering van de clearline fusion zonnepanelen


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin