Inloggen
 

Natuurleien voor nieuwbouw

Geologisch gezien kan men leisteen omschrijven als een compact, zeer fijn kristallijn gesteente dat wordt gekarakteriseerd door een uitstekende splijtbaarheid. Het gesteente vormt zich gedurende bepaalde geologische processen en onder verhoogde temperatuur en druk uit een ander, ouder gesteente. Dit zijn afzettingen van klei en zeer fijnkorrelig zand. Een natuurlei is geschikt voor alle denkbare toepassingen. Van oudsher worden natuurleien gebruikt op bijzondere en belangrijke gebouwen als dakbedekking.

Lei Import levert veel natuurleien soorten voor de nieuwbouw. Diverse toepassingen zijn mogelijk, zoals dakbedekking, gevelbekleding, metselblokken, vloeren en flagstones. Denk aan projecten als wooncomplexen, verzorgingstehuizen, scholen en kantoorpanden.

VOORDELEN VAN NATUURLEIEN

Leisteen is een prachtig geschenk van de natuur. Een perfect bouwmateriaal met goede eigenschappen:

• Minimale levensduur van 80 jaar
• Duurzaam
• Onderhoudsvrij
• Kleurvast
• Onbrandbaar
• Bestand tegen alle weersinvloeden

Hieronder kunt u klikken op de toepassing waarna u op zoek bent. Na het klikken ziet u meer informatie over de desbetreffende toepassing en de diverse mogelijkheden. 

 

DAKBEDEKKING 

GEVELBEKLEDING 

METSELBLOKKEN 

VLOEREN

FLAGSTONES

 

 

 

 

 

 


Brochure Nieuwbouw


Leistenen dak in een maasdekking, dit natuurleien dak is voorzien van Spaanse samaca leien


 

LEISTEEN DAKBEDEKKING

De selectie van de voor uw dakbedekking geschikte natuurleien, begint al bij de groeves. In intensieve samenwerking met ons, wordt de leisteen kritisch geselecteerd op dikte, maatvastheid en kwaliteit. Dakleien worden in verschillende dekkingswijze toegepast. Wij adviseren u welke dekkingswijze het beste bij uw project past.

leisteen 

Geologisch gezien kan men leisteen omschrijven als een compact, zeer fijn kristallijn gesteente dat wordt gekarakteriseerd door een uitstekende splijtbaarheid. Het gesteente vormt zich gedurende bepaalde geologische processen en onder verhoogde temperatuur en druk uit een ander, ouder gesteente. Dit zijn afzettingen van klei en zeer fijnkorrelig zand.
Een natuurlei is geschikt voor alle denkbare toepassingen. Van oudsher worden natuurleien gebruikt op bijzondere en belangrijke gebouwen als dakbedekking. Tegenwoordig wordt leisteen ook gebruikt als gevelbekleding en vloerbedekking.

Wij beschikken over verschillende leisoorten voor uw dak. Graag adviseren wij u over de keuze in kwaliteit, kleur, dekkingswijze en/of formaat.

Dakleien plaatsen

Leien worden door middel van een leihamer en kapijzer waar nodig op maat gemaakt. Vroeger werden de leien in een stalen of koperen haak gehangen. Na verloop van tijd zijn deze haken gaan doorslijten, hierdoor worden tegenwoordig R.V.S. haken toegepast zowel blank als zwart. Leien waarvan de leihaak niet voldoende grip heeft, bijvoorbeeld door een naad in het dakbeschot, worden door middel van roodkoperen leinagels bijgespijkerd.
Indien gewenst zoeken wij voor u de leidekker die optimaal bij uw project past voor het aanbrengen van uw dakleien.

Raveleijn van pretpark de Efteling is voorzien van een leistenen Samaca dak

Raveleijn - Efteling

Villa te Roderveld is voorzien van een leistenen dak en gevel waarbij er verschillende kleuren zijn gebruikt

Villa Roderveld

 

Dekkingswijze leisteen

In Nederland zijn van oudsher enkel de Duitse Dekking en de Maasdekking toegepast. De leien worden hierbij met haken op het dakbeschot aangebracht. In de loop der jaren zijn er verschillende andere dekkingswijze geïntroduceerd. Voor een overzicht van de natuurleien dekkingswijze; klik hier.

 

 

GEVELBEKLEDING LEISTEEN

natuurleien

Leisteen is erg populair als gevelbekleding. Zowel gevels als daken met natuurleien kunnen doorlopen zonder onderbreking. Onze natuurleien zijn uitermate geschikt als gevelbekleding, waarbij meerdere dekkingswijze mogelijk zijn.

Tegenwoordig maakt men gevels met verschillende gekleurde leien. Hierdoor creëert u naast een duurzame gevel ook een levendige uitstraling. Bekijk hier onze natuurleien die geschikt zijn als gevelbekleding.

Moderne villa's

Daaf Geluk School


Onlangs afgeronde projecten met leisteen toegepast als gevelbekleding zijn 33 duurzame woningen de Groene Mient te Den Haag en appartementencomplex in combinatie met 27 woningen Life in the Woods te Zeist. Voor het bijzondere project de Groene Mient is gebruik gemaakt van de Vega Verde natuurleien, afkomstig uit Spanje. Deze leisteen kleurt sterk groen als hij nat wordt en afhankelijk van het licht geeft de steen een natuurlijk wisselend beeld door glans en nerf. Dit ziet er in combinatie met de houten geveldelen erg fraai uit. Bij Life in the Woods hebben de opdrachtgever en de architect gekozen voor een mix van drie verschillende soorten Warista leien, namelijk de Multicolor, West Country en Silver Blue.

Groene Mient dankt zijn naam aan de groene natuurleien die gebruikt zijn. Uitermate duurzaam en geschikt als gevelbekleding

Groene Mient

Life in the Woods is een comlplex waar leisteen centraal staat. Een mix van drie verschillende soorten Warista leien, namelijk de Multicolor, West Country en Silver Blue

Life in the Woods

 

wandtegels

Een veel gebruikte toepassing voor gevelbekleding zijn wandtegels. Natuurstenen wandtegels zorgen voor schoonheid, gebruiksgemak en ruime combinatiemogelijkheden. In het algemeen wordt voor deze gevelbekleding dezelfde kleur gebruikt als de vloertegels. Een andere mogelijkheid die ook veel toegepast wordt is om tegels te gebruiken die heel gevarieerd zijn van kleur. De resultaten zijn verbluffend.


 

 

LEISTENEN METSELBLOKKEN

Naast de traditionele natuurleien voor dakbedekking en gevelbekleding, zijn leistenen metselblokken als toepassing steeds populairder. Het materiaal kunnen wij u aanbieden in vele prachtige kleuren. Door de natuurlijk voorkomende aders en kleurnuances wordt het materiaal nog mooier gemaakt.

Het unieke aan leisteen is niet alleen de schoonheid van het materiaal, het is tevens een natuurproduct dat niet gauw in reactie gaat met andere stoffen. Deze niet-poreuze natuursteen is tevens ook uitzonderlijk uniform. Dankzij deze eigenschappen is het materiaal uiterst bestendig tegen weersinvloeden en chemicaliën terwijl de te verwaarlozen waterabsorptie van minder dan 0,3% het product tegen vorstschade beschermt.

Leisteen is uiterst duurzaam, wordt niet aangetast door normale temperatuurschommelingen en is kleurvast, zelfs in UV licht.

Bovendien is het onbrandbaar en compatibel met alle andere bouwmaterialen. Leisteen is onderhoudsvriendelijk, waardoor het een economische keuze is voor diverse soorten toepassingen in de bouw. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en texturen.

Woonhuis

Moderne villa


 

LEISTENEN VLOEREN

Door de uitmuntende kwaliteit, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid, is leisteen erg populair voor de toepassing vloeren. Dankzij de vele formaten, kleurmogelijkheden en oppervlaktebewerkingen is deze natuursteen geschikt voor zowel de inrichting van woonhuizen als zakelijke en particuliere projecten.

 

Leisteen is bestendig tegen alle weersomstandigheden. Het kan tegen warmte, kou, vorst, storm en laat geen water door. Hierdoor zijn leistenen vloertegels erg populair voor uw terras en zwembad.

 

FLAGSTONES NATUURLEIEN

Back to nature, waar rust, sfeer en elegantie de ruimte krijgen dankzij het gebruik van duurzaam leisteen. Flagstones brengen een stukje pure natuur (terug) in uw omgeving.

Deze natuurlijk gekloofde leisteen in de vorm van een plaat of tegel, kenmerkt zich door verschillen in vorm, dikte, structuur en grootte.

Flagstones dakbedekking

Flagstones gevelbekleding

Inspiratiecentrum natuurleien

Met ´Inspiratiecentrum natuurleien´ kun je jezelf op een leuke manier voorbereiden op een verbouwing van je pand. Wanneer je erover nadenkt om een (nieuw) dak en/of gevel te (ver)bouwen, ga je immers niet over één nacht ijs. En over het leggen van een nieuwe vloer wil je uiteraard ook zeker zijn. Maar hoe besluit je welke natuurlei je wilt? Wat zijn de mogelijkheden en welk soort kun je het beste toepassen? Weet je nog niet precies hoe of wat en heb je nieuwe ideeën nodig? Lei Import voorziet je graag van de nodige inspiratie om je op weg te helpen!

Inspiratie en persoonlijke smaak

Wat voor de één ‘inspiratie’ is kan voor de ander totaal on-inspirerend zijn. De ‘ideale’ oplossing is dan ook enorm afhankelijk van uw persoonlijke smaak: dit is altijd het uitgangspunt bij een bouwproject. Maak een persoonlijke afspraak met een van onze adviseurs en zij helpen u verder.


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin