Inloggen
 

Renovatie met leisteen 

nul op de meter

Een aandachtspunt vanuit de overheid is het verduurzamen van woningen. In het energie akkoord van 2013 staat dat in 2030 alle gebouwen in Nederland gemiddeld een energielabel A moeten hebben. 0-op-de-meter woningen zijn onderdeel van dit akkoord.
Dit betekend in het algemeen dat er energiebesparende maatregelen toegepast moeten worden. Eén van die maatregelen is de woningen te voorzien van een isolerende buitenschil. Natuurleien zijn een goed voorbeeld voor de bekleding van deze buitenschil. Ze zijn duurzaam, hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvriendelijk, in diverse kleuren en maten te verkrijgen en beschikbaar voor elk budget.


leisteen een steengoede oplossing voor asbest

U moet vóór 2024 het asbest van uw woning, woningproject of kantoorgebouw verwijderd hebben. Dat heeft de overheid besloten. Niet voor niks. Ouden daken en gevels van asbest kunnen namelijk slecht zijn voor de gezondheid.

Het is dus verstandig besluit van de overheid. Het betekent wel dat u aan de slag moet met uw woning of kantoorgebouw. Hoe doet u dat? Hoe haalt u dat gevaarlijke asbest veilig weg? Welke materiaalkeuze kunt u het beste maken? Besluit in elk geval, een gezonde toekomstige keuze te maken.

LEISTEEN IS DE OPLOSSING

Het is er in veel soorten en maten. Wij helpen u om de juiste keuze te maken. Voor één enkele woning of voor een heel complex van gebouwen. Wacht niet tot 2024. Hoe eerder u het asbest vervangt, hoe kleiner de gezondheidsrisico’s.

VEILIG EN FRAAI

Natuurleien van Lei Import kennen niet de nadelen van asbest. Leisteen is een sterk natuurproduct. Er zitten geen schadelijke stoffen in leisteen en het ziet er ook nog een mooi uit. Met natuurleien worden uw huis of gebouw niet alleen veiliger dan met elk ander soort dakbedekking, het wordt ook veel fraaier. Het verhoogt de waarde van uw project.

Kijk bij Asbest oplossing voor meer informatie! 

Leisteen in de sector Renovatie is geschikt voor:


 

LEISTEEN DAKBEDEKKING

De selectie van de voor uw dakbedekking geschikte natuurleien, begint al bij de groeves. In intensieve samenwerking met ons, wordt de leisteen kritisch geselecteerd op dikte, maatvastheid en kwaliteit. Dakleien worden in verschillende dekkingswijze toegepast. Wij adviseren u welke dekkingswijze het beste bij uw project past.

LEISTEEN 

Geologisch gezien kan men leisteen omschrijven als een compact, zeer fijn kristallijn gesteente dat wordt gekarakteriseerd door een uitstekende splijtbaarheid. Het gesteente vormt zich gedurende bepaalde geologische processen en onder verhoogde temperatuur en druk uit een ander, ouder gesteente. Dit zijn afzettingen van klei en zeer fijnkorrelig zand. 
Een natuurlei is geschikt voor alle denkbare toepassingen. Van oudsher worden natuurleien gebruikt op bijzondere en belangrijke gebouwen als dakbedekking. Tegenwoordig wordt leisteen ook gebruikt als gevelbekleding en vloerbedekking.

Wij beschikken over verschillende leisoorten voor uw dak. Graag adviseren wij u over de keuze in kwaliteit, kleur, dekkingswijze en/of formaat.


Dakleien plaatsen

Leien worden door middel van een leihamer en kapijzer waar nodig op maat gemaakt. Vroeger werden de leien in een stalen of koperen haak gehangen. Na verloop van tijd zijn deze haken gaan doorslijten, hierdoor worden tegenwoordig R.V.S. haken toegepast zowel blank als zwart. Leien waarvan de leihaak niet voldoende grip heeft, bijvoorbeeld door een naad in het dakbeschot, worden door middel van roodkoperen leinagels bijgespijkerd.
Indien gewenst zoeken wij voor u de leidekker die optimaal bij uw project past voor het aanbrengen van uw dakleien.

 

DEKKINGSWIJZE LEISTEEN

In Nederland zijn van oudsher enkel de Duitse Dekking en de Maasdekking toegepast. De leien worden hierbij met haken op het dakbeschot aangebracht. In de loop der jaren zijn er verschillende andere dekkingswijze geïntroduceerd. Voor een overzicht van de natuurleien dekkingswijze; klik hier.

 

 

GEVELBEKLEDING LEISTEEN

NATUURLEIEN

Leisteen is erg populair als gevelbekleding. Zowel gevels als daken met natuurleien kunnen doorlopen zonder onderbreking. Onze natuurleien zijn uitermate geschikt als gevelbekleding, waarbij meerdere dekkingswijze mogelijk zijn.

Tegenwoordig maakt men gevels met verschillende gekleurde leien. Hierdoor creëert u naast een duurzame gevel ook een levendige uitstraling. Bekijk hier onze natuurleien die geschikt zijn als gevelbekleding.

 

 

 


 

 

 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin