Inloggen
 

Waarom natuurleien op uw hellend dak?

Vanuit de markt komt steeds vaker de vraag naar voren: Waarom zou ik natuurleien toepassen op mijn hellend dak. Deze vraag is met name actueel omdat de Rijksoverheid vanaf 2024 een verbod voert op asbestdaken, deze daken dienen voor 2024 vervangen te zijn.

Om antwoord op te kunnen geven op bovenstaande vraag heb ik in onderstaande tabel een aantal eigenschappen van verschillende soorten dakbedekking weergegeven die van belang kunnen zijn bij de keuze van uw dakbedekking.

Bekijk de PDF hier: vergelijking dakbedekking

Vergelijkingstabel van natuurleien ten opzichte van andere dakbedekkingen

Conclusie

Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor diverse toepassingen. De keuze is mede afhankelijk van de gewenste uitstraling van het project.
Bij het kiezen van dakbedekking is het belangrijk niet alleen te kijken naar prijs, maar ook naar de eigenschappen, levensduur en onderhoud. Op deze manier kunt u goed bepalen welk soort dakbedekking het meest geschikt is voor uw toepassing.

Met name bij asbesthoudende kunstleien, welke voor 2024 vervangen dienen te worden, zijn natuurleien de oplossing. Aangezien natuurleien in dezelfde maat en dikte geleverd worden als de kunstleien, passen deze perfect op uw dak. Uw dak krijgt daarmee een natuurlijke en exclusieve uitstraling.
Aansluitingen en maatvoering van bijvoorbeeld dakkapellen en dakramen kunnen dan ook 1 op 1 overgenomen worden, aangezien deze in het ontwerp al afgestemd zijn op leien.

Natuurleien hebben de naam exclusief en duur te zijn. Ze zijn echter beschikbaar voor elk budget. De aanschafprijs ligt weliswaar wat hoger dan de andere dakbedekkingen, daar staat echter tegenover de veel langere levensduur en het minimale onderhoud. Voor de lange termijn zijn natuurleien dan ook de beste keus.

 

Simon van de Kerkhof
Adviseur Renovatie & Nieuwbouw
Specialisatie Cast PMR Dakramen
Tel: +31(0)6-44860400
Mail: simon@lei-import.nl


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin