Inloggen
 

'Van schippersdochter tot leisteenspecialist'

We moeten het even vermelden: nooit eerder iemand zó hartstochtelijk horen vertellen over leisteen, het product waarmee haar firma een grote naam in Nederland wist op te bouwen. Johanna Gruijthuijsen is een onderneemster die met (kandidaat-) opdrachtgevers overlegt op basis van productinhoudelijke kennis. Over het achtkoppige team dat zij aanstuurt: ”Wij zijn geen verkopers maar productadviseurs.”

Lees hier het artikel uit Limburgse Zakenvrouwen: 'Van schippersdochter tot leisteenspecialist'

Aan de wanden in de Maasbrachtse showroom/ontvangstruimte hangt een aantal foto’s. Het is maar een kleine selectie uit de tientallen nieuwbouw- en renovatieprojecten waar Lei Import bv bij betrokken was/is, waaronder tal van prestigieuze objecten in Limburg, zoals het Kruisherenhotel in Maastricht, maar zeker ook landelijk: Rijksmuseum Amsterdam, Vredespaleis Den Haag en Jachtslot Hubertus Hoenderlo. Voorwaar referenties waar je mee voor de dag kunt komen.

“Wij importeren uitsluitend exclusieve natuurleien.” En wel uit een groot aantal landen, waaronder Wales, Spanje, Duitsland, Canada, Brazilië, Afrika, China, Argentinië en Amerika. Even later: “Alleen de beste kwaliteit vinden wij goed genoeg.” Gemiddeld één keer per maand bezoekt ze, ergens ter wereld, een leisteengroeve. Nee, niet in Nederland. “Ons land heeft geen enkele leisteengroeve, wij hebben ‘alleen’ zand en grind. De dichtstbijzijnde, nog actieve leisteengroeve ligt in de buurt van het Duitse Koblenz.”

Waar ze geboren is? Met een glimlach: “Ik ben een schippersdochter.” Het toeval wilde dat op de dag dat zij geboren werd, het schip van haar ouders in de haven van Maasbracht lag. “Zo werd Maasbracht mijn geboorteplaats. Maar voor hetzelfde geld was ik in Roermond of België ter wereld gekomen.” Zou het écht toeval zijn dat ze in Maasbracht geboren is? Ze vervolgt haar verhaal: “Ik ben hier ook voor de wet getrouwd, mijn man en ik wonen er, en ook het bedrijf is er gevestigd. Kortom, Maasbracht loopt als een rode draad door m’n leven.” Ze nam destijds het bedrijf over van een Engelsman voor wie ze twee jaar, via een dienstverband, werkzaam was. “Ik ben begonnen in Capelle a/d IJssel, later ben ik terugverhuisd naar Limburg.” Pratend over haar inmiddels overleden ouders: “Ik wens ieder kind zo’n geweldige moeder en vader toe.”

Van schippersdochter tot leisteenspecialist

Op papier mag ze dan de ‘baas’ zijn bij Lei Import, zij is wel de laatste die daarmee koketteert. “We zijn één team dat samen de lopende zaken bespreekt, ik sta ook niet bóven dat team, maar ben wel de eindverantwoordelijke.” Een schippersdochter in een wereld vol mannen die ‘alles’ over leisteen denken te weten… klopt dat beeld? Glimlachend: “Ach, wat maakt het ook uit? Ik heb als schippersdochter ook niet leren breien maar leren verven.” Nooit heimwee naar het water? Kennelijk hebben we een gevoelige snaar geraakt. “Best wel, er zijn momenten dat ik het schip zelfs heel erg mis. Na mijn middelbare school heb ik nog vier jaar gevaren, samen met mijn vader.” Nu is ze al weer zeventien jaar, aan wal, een van de weinige leisteenspecialisten in ons land.


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin