Inloggen
 
Crematorium St. Laurentius te Rotterdam
Crematorium St. Laurentius te Rotterdam
Crematorium St. Laurentius te Rotterdam

Crematorium St. Laurentius te Rotterdam

Soort project:
Nieuwbouw
Toepassing:
Natuurleien gevelbekleding
Provincie:
Zuid-Holland
Dekkingswijze:
Leisteen:
Vitoria 57 Multicolor Natuurleien
 

Begraafplaats Laurentius is zo’n 2 ha. groot en ligt midden in een woonwijk nabij het centrum van Rotterdam. Het is de ‘Gedenktuin van Kralingen-Crooswijk’. Het was voor Hulshof Architecten een uitdaging om op dit historische terrein, dat al vanaf 1864 dienst doet als begraafplaats, een crematorium te bouwen met alle moderne voorzieningen die daar tegenwoordig bij horen.

Het Crematoriumgebouw is een elegant paviljoentje bestaande uit een meerhoekig gebouw bekleed met multicolor natuurleien en een transparante voorhal van 6 x 6 m. In de meerhoekige ruimte zijn de oven, de filterinstallatie en andere benodigde techniek ondergebracht. De voorhal is van glas met op een van de wanden een gekleurde print van klimopbladeren. Met gesloten gordijnen ontstaat een intieme privé ruimte. Met open gordijnen is de laatste weg van de overledene door een grotere groep bij te wonen.

Bij de bouw is gezocht naar duurzaamheid. Zo zijn de daken geïsoleerd met een beplanting van sedum en de gevels uitgevoerd met een onderhoudsvrij leisteen in een dubbele dekking, genaamd Maasdekking. Een warmtewisselaar onttrekt warmte en koeling aan de aarde. Daarvoor gingen zes buizen 120 meter diep de grond in. In het crematoriumgebouw zijn natuurlijke mogelijkheden benut voor het kwijtraken van de warmte door middel van strategisch geplaatste openingen in het gebouw.

Toegepaste producten


 

Twitter


Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte? Klik dan hier

Reviews

"Deskundige medewerkers, goed advies"
Familie Verbeek

"Prettige samenwerking"
Familie de Boer

"Kwaliteit staat hoog in het vaandel"
Dhr. Willems

"Denken graag met je mee" 
Dhr. en Mevr. Lammers

Contactgegevens

Lei Import bv
Battenweg 10 (showroom) 
6051 AD Maasbracht
Tel: +31(0)475- 436439
Mail: info@lei-import.nl
Contactformulier

Algemene voorwaarden

Disclaimer


Volg ons via
facebookLinkedintwitterPinterestlinkedin