Wat is de levensduur van leisteen?

Er zijn twee soorten leien te onderscheiden: natuurleien en kunstleien. Ze zijn zowel in vierkante als in rechthoekige vorm verkrijgbaar en de hoeken ervan kunnen recht of afgerond zijn. Qua materiaal en levensduur zit er echter een groot verschil in beide leien.

Het gebruik van natuurleien op belangrijke gebouwen in Nederland stamt al uit de Middeleeuwen. Maar ook daarvoor werden al leien op daken verwerkt. Het is zelfs bekend dat ook de Romeinen af en toe leien als dakbedekking gebruikten. Het gebruik in Nederland ontstond doordat architecten voor belangrijke gebouwen een andere dakbedekking wilden toepassen dan in die streek gebruikelijk was, ze wilden het gebouw een imponerende indruk geven. Zo ziet men in Nederland leisteen veelal op gebouwen zoals kerken en kastelen.

Tegenwoordig zien wij natuurleien op zeer verschillende gebouwen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden voor diverse toepassingen. De keuze is mede afhankelijk van de gewenste uitstraling van het project. De juiste uitstraling voor je project is heel belangrijk, dat weten wij bij Lei Import maar al te goed. En natuurlijk is het een keuze voor de komende jaren. Een natuurlei heeft immers een minimale levensduur van 80 jaar.

Levensduur

Natuurleien is hét dakbedekkingsmateriaal als je kijkt naar de levensduur. In vergelijking tot andere soorten dakbedekking, hebben natuurleien een uiterst lange levensduur. De minimale levensduur is 80 jaar, die kan oplopen van 150 tot 200 jaar. Materiaalkeuze en toepassing zijn van essentieel belang bij de verwerking van leien. Dit bepaalt de kwaliteit en daarmee levensduur waarbij het unieke uiterlijk van natuurleien ten volle wordt benut.

Keuze maken voor de juiste natuurleien. Zorgen voor een veilige werkomgeving op het dak. Een goede leidekker vinden. In leisteengroeven worden soms wel zeven verschillende soorten en kwaliteiten leisteen gewonnen, wij kennen ze allemaal.

Daarom kunnen wij u adviseren voor welke soort en kwaliteit u het beste kunt kiezen. Indien gewenst zoeken wij ook de leidekker die optimaal bij uw project past, voor het aanbrengen van natuurleien op uw dak. Onze hoofdzaak is een optimaal eindresultaat, dit doen wij samen met leidekkers die werken vanuit pure passie met vakmanschap.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact