Renovatie

Een natuurlei kan gezien worden als een van de meest duurzame materialen voor een gevel en hellend dak. De minimale levensduur is immers 80 jaar. Toch kan het zijn dat er leien vervangen moeten worden of dat de onderliggende constructie niet meer optimaal is.

Natuurleien

Natuurleien zijn ecologisch, dicht bij de natuur en worden steeds meer toegepast bij woningverbeteringen. Daarbij zorgen ze voor een duurzaam en sfeervol karakter! Tegenwoordig wordt steeds meer gezocht naar ecologische bouwmaterialen, kernpunten worden vaak gezocht in energie-waardes en milieuvriendelijke vervangers van schadelijke stoffen, daarom zijn natuurleien een uitermate geschikte keuze voor woningverbeteringen. De natuur geeft het ons!

Bent u van plan om uw huidig natuurleien dak en/of gevel te vervangen dan stellen wij ter plaatse vast welke leisoort er als bestaand is toegepast. Samen met u bepalen wij wat de beste en meeste optimale keuze is als nieuwe natuurleien dakbedekking of gevelbekleding en helpen wij u bij het vinden van een goede leidekker. Naast de kwaliteit van de natuurlei is het vakmanschap een evenzo belangrijke rol.

Dakleien renoveren

Het renoveren of vernieuwen van een dak is een beste klus. Het lijkt misschien eenvoudig, maar er komt veel bij kijken. Geheel vrijblijvend kunnen wij hierin adviseren. Door vooraf een dakinspectie uit te laten voeren, heeft u een beter beeld bij de huidige situatie en weet u waar u rekening mee moet houden. Stap voor stap helpen wij u. Zo krijgt u het beste resultaat.

Keuze maken voor de juiste natuurleien. Zorgen voor een veilige werkomgeving op het dak. Een goede leidekker vinden. In leisteengroeven worden soms wel zeven verschillende soorten en kwaliteiten leisteen gewonnen, wij kennen ze allemaal.

Daarom kunnen wij u adviseren voor welke soort en kwaliteit u het beste kunt kiezen. Indien gewenst zoeken wij ook de leidekker die optimaal bij uw project past, voor het aanbrengen van natuurleien op uw dak. Onze hoofdzaak is een optimaal eindresultaat, dit doen wij samen met leidekkers die werken vanuit pure passie met vakmanschap.

Gevelrenovatie

Wanneer u over straat loopt, is de kans groot dat u een verouderde gevel ziet. Het is ontzettend belangrijk om bij een vervallen gevel een gevelrenovatie uit te voeren. U denkt er misschien niet zo snel over na, maar uw gevel bepaalt de uitstraling van uw woonhuis of kantoor en is daarom ook belangrijk onderdeel van het pand. Daarnaast beschermt een gevel de binnenkant van een pand tegen diverse weersomstandigheden zoals wind en vocht.

Gevelrenovatie met natuurleien biedt diverse voordelen. Zo krijgt het pand na de renovatie een prachtige en duurzame uitstraling. Daarnaast kunt u renoveren zonder de fundering aan te passen. De leien gevelbekleding bestaat uit horizontale of verticale overlappende natuurleien. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van natuurleien, denk hierbij niet alleen aan de kleuren maar ook de mogelijke dekkingswijzen.

Isolatie tegen de buitkant van de muren zorgt voor een prettig warm pand en een lage energierekening. Het pand houdt de warmte veel beter vast, want er zit een ”dikke jas” omheen. Het grote voordeel is dat u een dikke laag isolatie kunt aanbrengen. Bij deze manier van buitengevelisolatie wordt het isolatiemateriaal aan de buitenkant tegen de muren verwerkt. Het pand wordt dus iets dikker. Vervolgens wordt dit afgewerkt met een buitenshcil van natuurleien. Leisteen is compatibel met andere bouwmaterialen, het is dus altijd mogelijk om te combineren.

Een belangrijke term bij het plaatsen van isolatiemateriaal is de Rc-waarde. De afkorting Rc staat voor Resistance Construction, oftewel thermische weerstand van een constructiedeel. Door uw buitengevel te renoveren met natuurleien – die relatief dun zijn – wordt uw pand dus weliswaar iets dikker, uw Rc-waarde verhoogt aanzienlijk.

Voor
Na

Zonne-energie

Bouwpartijen werken hard aan betere prestaties: meer comfort, een kortere (ver)bouwtijd, meer ruimte voor wensen van eindgebruikers, aandacht voor een gezond binnenklimaat en goedkoop in gebruik. Vooral bij het terugdringen van de energievraag worden grote stappen gezet: uitmuntende isolatie, zonnepanelen op dak, warmtepompen, warmteterugwinning uit ventilatielucht, afwezigheid van tocht,… Verschillende bouwbedrijven gaan verder dan de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) die het Bouwbesluit voorschrijft.

Toepassing van zonnepanelen is kosteneffectief. In energieneutrale, seriematige (ver)bouw is toepassing van zonnepanelen welhaast een must. In de meeste concepten worden zonnepanelen dan ook ruimschoots gebruikt. Dit hebben wij ook opgemerkt binnen onze sector. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een esthetisch en kwalitatief hoogstaand zonne-energie systeem dat er niet alleen mooi uitziet in ieder soort dakbedekking, maar zeker ook effectief werkt. Wij zijn op deze manier uitgekomen bij het fraaie Clearline Fusion indak- zonnepanelensysteem in combinatie met Viridian zonnepanelen. Duurzaam, innovatief, hoog rendement en een verrijking voor ieder dak.

Naast het feit dat het systeem energie opwekt, dient het tevens als gecertificeerde dakbedekking. Dit is een uniek kenmerk van het Clearline Fusion systeem en heeft als groot voordeel u kostenefficient bent, er namelijk geen andere dakbedekking nodig, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een opdak-systeem.

Als belangrijke aspecten van dit zonne-energiesysteem benoemen wij:

  • Indak-systeem, qua prijs vergelijkbaar met A+ kwaliteit opdak-systemen
  • Zowel esthetisch als kwalitatief hoogwaardig
  • Compacte en slanke detaillering door de minimale afstand tussen de panelen, 5mm in de hoogte en 30mm in de breedte
  • Doordat het systeem verzonken is in het dak, vormt het één geheel met het dak
  • Gecertificeerd als zelfstandige dakbedekking, dus geen onderdak benodigd
  • Toepasbaar in alle soorten dakbedekking: leien, dakpannen, riet, etc.
  • Eenvoudige montage, door de dakdekker gelijktijdig met de dakbedekking te plaatsen, installatie van één kilowattpiek in minder dan een uur is haalbaar
  • Gepatenteerde verbindingsmethode zorgt voor een gemakkelijke, weervaste en veilige bevestiging van de panelen
  • Uitzonderlijke weervastheid, brand- en windresistentie zonder extra aanpassingen aan het dak. De windresistentie is vier keer hoger dan die van concurrerende producten
  • Uiteraard is het systeem ook gecertificeerd voor zowel de brandvastheid en windresistentie

Folieoplossing

Damp-open folie voor dak en gevel is een andere oplossing voor isoleren van uw pand en daardoor de energiekosten te minimaliseren. Dak- en gevelfolie wordt aan de buitenzijde van een gebouw aangebracht en beschermt de constructie tegen vocht. Zodra u het dak en/of gevel gaat renoveren, kan dit dus door de leidekker worden meegenomen tijdens de verbouwing. Damp-open folie heeft twee functies: een waterkerende en een dampdoorlatende functie. De waterkerende eigenschappen van de damp-open folie beschermen de constructie tegen weersinvloeden van buitenaf. De dampdoorlatende functie zorgt ervoor dat vocht, dat de constructie is binnengedrongen, kan verdampen. Vocht in de constructie veroorzaakt schimmel en houtrot en tast de kwaliteit en de levensduur van een pand ernstig aan.

Twijfelt u over de keuze voor een damp-open folie? Laat u adviseren door een van onze medewerkers. Zo voorkomt u problemen en ellende achteraf. Voor iedere toepassing hebben wij een oplossing. Onze hoogwaardige damp-open folies op een rij:

Lei Import Vent VX Plus Folie

De  VX Plus Folie is een kwalitatief zware vierlaagse dak- en wandfolie, voorzien van een fijnmazige wapening, een High Breathable Film (HBF) en dubbele kleefrand. De folie beschikt over uitstekende waterkerende eigenschappen, is damp-open en weegt circa 160 gram per m².

MorgoVent 220 Plus

De MorgoVent 220 Plus is een kwalitatief zéér zware vierlaagse folie, voorzien van een fijnmazige wapening en een High Breathable Film (HBF) en dubbele kleefrand. De folie beschikt over uitstekende waterkerende eigenschappen, is damp-open en weegt circa 220 gram per m².

MorgoFassade Standaard Plus

MorgoFassade Standraard Plus is een UV gestabiliseerde folie voor toepassing achter gedeeltelijk open daken en gevels. De folie weegt circa 210 gram per m², is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

MorgoTop Standaard FR

De MorgoTop Standaard Fr is een UV gestabiliseerde folie voor toepassing op flauw hellende daken vanaf 15 graden en is opgebouwd uit een polyester vlies voorzien van een speciale hoogwaardige coating. De folie weegt circa 195 gram per m², is waterkerend, damp-open en heeft brandklasse B-s1,d0.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×