Waarom moet ik voor leisteen kiezen?

Er zijn verschillende bouwmaterialen te kiezen als dakbedekking of gevelbekleding. Bij (ver)bouw van uw huis/pand wilt u bouwen voor de toekomst. Ieder alternatief heeft zijn eigen eigenschappen en voordelen, maar waarom moet ik voor leisteen kiezen?

Van alle tijden

Bouwen voor de eeuwigheid. Dat kan met leisteen prima. Dit kleigesteente leent zich uitstekend voor duurzame bouw: een goed verwerkte leisteen gaat met gemak meer dan 80 jaar mee. Daarnaast is het een praktisch materiaal dat gemakkelijk in onderhoud is. En ook erg belangrijk: leisteen geeft bouwwerken een prachtige, representatieve uitstraling!

Onze voorouders wisten dat al en pasten natuurleien toe op en in memorabele gebouwen, zoals kerken en kastelen. Tegenwoordig (her)ontdekken veel architecten en aannemers de vele voordelen van dit prachtige bouwmateriaal.

Leisteen is vooral bekend als ‘bouwsteen’ voor historische gebouwen. Talloze historische kerken en kastelen hebben een dak, gevel of vloer van leisteen. Dit materiaal speelt dan ook een belangrijke rol bij de restauratie van historische gebouwen. Maar een natuurlei is alles behalve een ouderwets materiaal. De natuurlijke schoonheid en duurzaamheid van het gesteente passen prima bij eigentijdse nieuwbouw. Het bewijs dat leisteen van alle tijden is!

Voordelen

Leisteen heeft een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot dan alternatieve bouwproducten. Een natuurlei is mooi, duurzaam en waterdicht. Bijkomend voordeel van leisteen is dat het geen enkel onderhoud vraagt. Het gesteente is verkrijgbaar in allerlei kleuren, soorten, vormen en maten. Dat biedt veel vrijheid in ontwerp. Dat maakt dit bouwmateriaal bijzonder aantrekkelijk!

Leisteen is een prachtig geschenk van de natuur. Een perfect bouwmateriaal met goede eigenschappen:

  • Minimale levensduur van 80 jaar
  • Duurzaam
  • Circulair
  • Onderhoudsvrij
  • Kleurvast
  • Onbrandbaar
  • Bestand tegen alle weersinvloeden

Leisteen = puur natuur voor nu en voor de volgende generaties!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×