Over ons – Lei import

Lei Import heeft meer dan 25 jaar ervaring in natuurleien en kan zonder meer specialist op het gebied van leisteen worden genoemd. Naast de natuurleien zijn er innovatieve producten ontwikkeld zoals het Cast PMR dakraam en het indak zonne-energiesysteem.

Wij hebben de natuur in onze genen. Leisteen is een natuurproduct, prachtig gevormd door de tijd, robuust. Leisteen verdient aandacht, passie en vakmanschap.

Lei Import transformeert ruwe stenen tot de meest prachtige toepassingen. Kwaliteit en schoonheid toevoegen aan een omgeving. Omdat leisteen van nature een geweldige verrijking en verfraaiing van de leefomgeving betekent, omdat het duurzaam is en omdat het oprechte aandacht en vakmanschap verdient.

Daar maken wij ons hard voor, bij iedereen waar we mee samenwerken.

Deze passie voor leisteen willen wij dan ook doorgeven aan de gehele sector, in projecten, in samenwerkingen en met elkaar. Zodat iedereen ziet hoe leisteen met aandacht en vakmanschap de leefomgeving tot in de lengte van jaren enorm verrijkt.

Daar waar het nieuwbouw of restauratie betreft. Wij bieden, als importeur van exclusieve natuurleien vanuit de hele wereld, in Nederland leisteen aan dat geschikt is voor alle denkbare toepassingen.

Een enthousiast team van adviseurs werkt aan zeer uiteenlopende opdrachten. Van dak naar gevel, van interieur naar exterieur, van dakraam tot zonnepaneel, van kasteel tot kerk. De kwaliteit van het werk en onze producten zijn het handelsmerk voor ons bedrijf.

Lei Import onderscheidt zich in de markt door haar eigen initiatief, eigentijdsheid, kostenbewustheid en service. Een project is maatwerk. We proberen voor iedere klant een oplossing te vinden die past. Met uw eisen en wensen, en de eventueel bestaande situatie, als uitgangspunt gaan we graag met u aan tafel. Op basis van een gesprek adviseren wij u over de mogelijkheden. Per project bestaat onze ondersteuning uit bijvoorbeeld:

  • Actuele keuringsrapportages
  • Omschrijving van onze producten
  • Officiële garantie rechtstreeks van producent
  • Nederlands kwaliteitskeurmerk van Lei Import
  • Referenties
  • Duidelijkheid over levertijden en planning

Ons streven is, dat wij voor aanvang van de werkzaamheden de volledige partij natuurleien op het opslagterrein, ter controle hebben klaarstaan. Hierdoor kan de leidekker zijn werkzaamheden optimaal inplannen en wordt stagnatie voorkomen.

Wij zijn doordrongen van het feit dat uitsluitend de beste kwaliteit goed genoeg is. Dat geldt uiteraard niet alleen voor het product, maar ook voor de gehele organisatie die achter dat product staat.

Ontmoet het team

Johanna Gruijthuijsen – de Wijs

Eigenaar, Adviseur Restauratie
Specialisatie: Natuurleien

Ralf Heijthuijzen

Operationeel Manager

Dennis Ramaekers

Adviseur Renovatie & Nieuwbouw
Specialisatie: Zonne-Energie & Cast PMR dakramen

Sophie Nelissen

Commerciële Binnendienst Natuurleien

Monique Janssen

Commerciële Binnendienst Cast PMR dakramen

Alex Smeets

Logistiek & Kwaliteitcontroleur

Sanne Kunnen

Commerciële Binnendienst Zonne-Energie

Partners

Bij Lei Import werken we samen met onze partners. Door expertise te bundelen bieden wij u een stukje dienstverlening waar u blij van wordt. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Het leigesteente wordt gehaald uit open groeven en mijnen, overal ter wereld. Er zijn groeven in Engeland en Spanje, maar ook in Zuid-Afrika China en Canada. Men breekt de lei lagen met explosieven of zaagt in horizontale en verticale richting. Bij de leiwinning ontstaan er eerst grote blokken. Deze worden naar een centrale productiehal gebracht, waarna de leistenen in blokken worden gezaagd en met de hand of met een hamer worden gespleten. Het splijten gebeurt evenwijdig aan de splijtvlakken. Na het splijten wordt er een waterrand aan de lei gemaakt.

Hoewel het maken van de leien dus gedeeltelijk door machines is overgenomen, is het toch nog een arbeidsintensief proces, dat veel vakmanschap vereist.

Leisteen groeves:

Overige leveranciers:

Leidekkers

Het leidekken is een ambacht wat al eeuwenlang wordt uitgevoerd door de leidekker, een echte ambachtsman, die vol passie de mooiste daken en gevels dekt met oog voor detail.

Lei Import werkt al ruim 25 jaar samen met gerenommeerde leidekkers.

Indien gewenst zoeken wij ook de leidekker die optimaal bij uw project past, voor het aanbrengen van natuurleien op uw dak. Onze hoofdzaak is een optimaal eindresultaat, dit doen wij samen met leidekkers die werken vanuit pure passie met vakmanschap.

Wij helpen u bij de juiste match!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact