Asbest

Het is verstandig om asbesthoudende daken en gevels te vervangen. Natuurleien zijn een duurzame oplossing voor de toekomst. Lei Import kan u helpen om de juiste keuze van natuurleien te maken. Voor één enkele woning of voor een heel complex van gebouwen.

Asbesthoudend dak

Oude daken en gevels van asbest kunnen slecht zijn voor de gezondheid. Ze zijn door de jaren heen aangetast door weer en wind. Daardoor kunnen er asbestvezels in de lucht komen. Het inademen van die vezels kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

Het is dus verstandig om asbesthoudende daken en gevels te vervangen. Het betekent wel dat u aan de slag moet met uw woning of kantoorgebouw. Hoe doet u dat? Hoe haalt u dat gevaarlijke asbest veilig weg? Welke materiaalkeuze kunt u het beste maken? Besluit in elk geval, een gezonde toekomstige keuze te maken.

Natuurleisteen is de oplossing

Leisteen is er in veel soorten en maten. Lei Import kan u helpen om de juiste keuze van natuurleien te maken. Voor één enkele woning of voor een heel complex van gebouwen. Wacht niet tot 2024. Hoe eerder u het asbest vervangt, hoe kleiner de gezondheidsrisico’s voor u en uw omgeving.

Veilig en fraai

Natuurleien kennen niet de nadelen van asbest. Leisteen is een sterk natuurproduct. Er zitten geen schadelijke stoffen in leisteen en het ziet er ook nog eens mooi uit. Met natuurleien wordt uw huis of gebouw niet alleen veiliger dan met elk ander soort dakbedekking, het wordt ook veel fraaier. Het verhoogt de waarde van uw project.

Natuurleisteen heeft meer voordelen:

  • Duurzaam, het gaat minimaal 80 jaar mee
  • Het kan tegen een stootje, warmte, kou, vorst, storm en chemicaliën. Het laat geen water door
  • Verkleurt niet
  • Onbrandbaar
  • Geen onderhoud
  • Heeft allemaal dezelfde vorm en werken niet
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het is een oplossing voor elk soort dak of elke soort gevel, in elke omgeving
  • Goed te combineren met andere bouwmaterialen
  • Verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, voor elk budget

Is leisteen echt beter dan een ander soort dakbedekking?

Ja, natuurleisteen is echt beter. Leisteen is een natuurlijk materiaal voor duurzaam bouwen. Leisteen wordt op een verantwoorde manier gewonnen in steengroeven in onder meer Spanje en Engeland. Leisteen brengt veel minder CO2 in de lucht dan alle andere materialen. Dat laat een onderzoek zien dat is uitgevoerd volgens de bepalingen van de Europese Richtlijn 2008/87/CE over CO2-hoeveelheden. Uit onderzoek blijkt dat de productie van natuurleien veel milieuvriendelijker is dan de productie van vele andere materialen.

Lees hier het artikel: ”Waarom natuurleien op een hellend dak?

Advies van A tot Z

Er komt heel wat kijken bij de vervangen van het asbest op uw woning of aan uw gebouw. Indien u voor natuurleisteen kiest, adviseren wij u graag van A tot Z. Stap voor stap helpen wij u. Zo krijgt u het beste resultaat.

Keuze maken voor de juiste natuurleien. Zorgen voor een veilige werkomgeving op het dak. Een goede leidekker vinden. In leisteengroeven worden soms wel zeven verschillende soorten en kwaliteiten leisteen gewonnen, wij kennen ze allemaal.

Daarom kunnen we u adviseren voor welke soort en kwaliteit, u het beste kunt kiezen. Indien gewenst zoeken wij ook de leidekker die het beste bij uw project past, voor het aanbrengen van de natuurleien op uw dak of tegen uw gevel. Altijd iemand die zijn vak verstaat!

Onze werkwijze is open en transparant, graag geven wij u antwoord op al uw vragen.

Onze hoofdzaak is een optimaal eindresultaat, dit doen wij samen met leidekkers die werken vanuit pure passie met vakmanschap.

Folieoplossing

Bent u van plan om uw asbesthoudend dak en/of gevel te vervangen? Denk dan zeker aan folie voor onder uw dak en gevel. Het plaatsen van damp-open folie is een belangrijk onderdeel bij isoleren. Deze dak- en gevelfolie wordt aan de buitenzijde van een een gebouw aangebracht en beschermt de constructie tegen vocht. Damp-open folie is ontwikkeld vanuit de behoefte om luchtdicht te bouwen. Hierbij worden luchtstromen van binnen naar buiten, en omgekeerd, voorkomen door kieren en naden optimaal af te dichten. Het grootste voordeel van luchtdicht bouwen is dat het een behoorlijke energiebesparing oplevert.

Lei Import Vent VX Plus Folie

De  VX Plus Folie is een kwalitatief zware vierlaagse dak- en wandfolie, voorzien van een fijnmazige wapening, een High Breathable Film (HBF) en dubbele kleefrand. De folie beschikt over uitstekende waterkerende eigenschappen, is damp-open en weegt circa 160 gram per m².

MorgoVent 220 Plus

De MorgoVent 220 Plus is een kwalitatief zéér zware vierlaagse folie, voorzien van een fijnmazige wapening en een High Breathable Film (HBF) en dubbele kleefrand. De folie beschikt over uitstekende waterkerende eigenschappen, is damp-open en weegt circa 220 gram per m².

MorgoVent 150 Plus

De MorgoVent 150 Plus is een druielaags dak- en wandfolie, voorzien van een polypropeen top- en onderlaag, met daar tussen een High Breathable Film (HBF). De folie beschikt met een W1 classificatie over uitstekende waterkerende eigenschappen, is damp-open en weegt circa 140 gram per m². MorgoVent 150 Plus beschikt over een dubbele kleefrand, heeft een sd-waarde van 0,02 meter en staat garant voor uitstekende bescherming van daken en gevels.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×