Btw-nultarief op zonnepanelen

15 december 2022
Het ministerie van Financiën heeft in het Belastingplan 2023 bekendgemaakt het btw-nultarief voor zonnepanelen voor woningen definitief per 1 januari 2023 te willen invoeren. Het nultarief gaat ook gelden voor bipv. Dus zal het ook gelden voor onze ClearlineFusion indak zonnepanelen.

De vermindering van administratieve en uitvoeringslasten voor zonnepaneeleigenaren en de Belastingdienst is volgens het kabinet de voornaamste doelstelling van de introductie van een btw-nultarief op ‘de levering en installatie van zonnepanelen en zonnepanelen als dakbedekking op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen’. Bovendien wordt volgens het kabinet de installatie van zonnepanelen met de maatregel gestimuleerd.

Een belangrijke inhoudelijke wijziging die naar aanleiding van de gesprekken met de zonne-energiesector en de reacties op de internetconsultatie is doorgevoerd, is dat ook de levering en installatie van zonnepanelen als dakbedekking op of in de onmiddellijke nabijheid van woningen in het huidige wetsvoorstel onder een btw-nultarief worden gebracht.

Het Belastingplan 2023 hanteert voor zonnepanelen als dakbedekking de volgende omschrijving: ‘… zonnepanelen die tegelijkertijd als dakbedekking functioneren (zoals dakpannen of -panelen waarin fotovoltaïsche cellen zijn verwerkt) en die dus naast een energieopwekkende functie ook de functie hebben om een dak wind- en waterdicht te maken.’

Tot slot merken de minister en staatssecretaris op dat het btw-nultarief ook kan gelden voor zonnepanelen en zonnepanelen als dakbedekking die een Vereniging van Eigenaars (VvE) op flatwoningen laat plaatsen, of voor zonnepanelen die worden geïnstalleerd op woningen van consumenten die zich hebben verenigd in een postcoderoos.

Het Belastingplan 2023 moet in de komende periode nog behandeld worden door de Eerste en Tweede Kamer alvorens het btw-nultarief daadwerkelijk ingevoerd kan worden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact