Cast PMR dakramen voor RCO House Amsterdam

02 oktober 2020
In Amsterdam is op 19 januari het RCO House officieel geopend. Deze voormalige ‘Dagteeken- en Kunstambachtschool voor Meisjes’ aan de Gabriël Metsustraat van architect Berlage (1908) is in anderhalf jaar tijd gerestaureerd en uitgebreid en herbergt nu de kantoren en repetitieruimtes van KCO.

In Amsterdam is op 19 januari het RCO House officieel geopend. Deze voormalige ‘Dagteeken- en Kunstambachtschool voor Meisjes’ aan de Gabriël Metsustraat van architect Berlage (1908) is in anderhalf jaar tijd gerestaureerd en uitgebreid en herbergt nu de kantoren en repetitieruimtes van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Oud en nieuw

Team V Architecten heeft het gebouw volledig opnieuw ingericht en voorzien van een nieuwbouw aan de achterzijde. Een glazen lichtstraat vormt de scheiding tussen oud en nieuw. De kantoorruimtes op de bovenste verdieping zijn voorzien van onze Cast PMR Dakramen. Ze zorgen voor ruime lichtinval en passen uitstekend in het monumentale gebouw, dat door aannemer Koninklijke Woudenberg Ameide op zeer vakkundige wijze is gerestaureerd.

Gele hesjes

Namens Lei Import mocht ik, Simon van de Kerkhof, aanwezig zijn bij de opening van het RCO House. Na het welkomstwoord door algemeen directeur Jan Raes, werd er een speech gehouden Joop Janssen, voorzitter stichting beheer Vastgoed Koninklijk Concertgebouworkest, met een persoonlijk dankwoord voor alle betrokken partijen, waaronder Lei Import. De officiële opening zou worden verricht door burgemeester Femke Halsema, zij was helaas verhinderd door een gele hesjesdemonstratie voor haar ambtswoning. Haar honneurs werden waargenomen door Sebastiaan Capel, voorzitter dagelijks bestuur Amsterdam Zuid. Hij deed dit op een leuke manier met een persoonlijke touch. Het officiële opening moment werd ingeluid door een muziekstuk van het Concertgebouw Orkest dat knallend eindigde. Verrassing: burgemeester Halsema kwam toch nog op bezoek, de gele hesjes waren kennelijk weer vertrokken.

Hoog niveau

Daarna konden we in een rondleiding het prachtige eindresultaat bekijken. Dan zie je aan de perfecte afwerking en de mooie details dat het een verbouwing van zeer hoog niveau is. Voor mij persoonlijk natuurlijk van belang: de Cast PMR Dakramen waren strak gemonteerd en zorgden voor een zeer fraaie toevoeging van de kantoorruimte, ook aan de buitenzijde. Zakelijk directeur David Bazen was er in elk geval zeer over te spreken: ‘De ramen zitten er prachtig in en wij zijn heel gelukkig met jullie bijdrage.’

Namens Lei Import wensen wij alle medewerkers en musici heel veel werk- en muziekplezier in deze mooie en bijzondere nieuwe werkomgeving.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact