Cast PMR toogramen

23 september 2022
In veel monumentale boerderijen komen van oorsprong de gietijzeren toogramen voor. Qua uitstraling en vorm zeer mooi, maar deze klassieke gietijzeren toogramen hadden zeker geen thermische onderbreking.

Heden ten dage krijgen steeds meer boerderijen een herbestemming en wordt het object getransformeerd naar bijvoorbeeld een zorgboerderij of woningen. De zolderruimte wordt dan ook betrokken bij de leefruimte waardoor licht en lucht belangrijk wordt. Maar de uitstraling van de boerderij wil men meestal behouden en dat betekent dat ook de vraag naar toogramen blijft bestaan. Aangezien de ruimtes dan leefruimtes worden, wordt de thermische onderbreking van het dakraam belangrijk.

Wat is nu een thermische onderbreking? Dit is een stuk kunststof in aluminium en stalen ramen dat een koudebrug tussen binnen- en buitenkant vermijdt.

Wat is dan een koudebrug? Dit is een plaats waar de thermische weerstand lager is dan de rest van de constructie, dat leidt tot warmteverliezen.

Waar zorgt een goede thermische onderbreking voor:

  • Verhoging van de isolatiegraad (U-waarde)
  • Minder warmteverlies
  • Minder kans op condensatie

Waar moet een goede thermische onderbreking aan voldoen:
Er mag in geen geval een verbinding gemaakt worden tussen de buitenschaal van het raamkader en de binnenschaal, want dan werkt de thermische onderbreking niet meer.

Om aan deze behoefte te voldoen hebben we samen met de producent van onze Cast PMR dakramen gebrainstormd over de mogelijkheden tot toogramen met een goede en kwalitatief hoogwaardige thermische onderbreking. Met succes, want vanaf nu zijn onze PMR 0, PMR 1 en PMR2 verkrijgbaar als toograam. Natuurlijk is maatwerk ook mogelijk, maar voorlopig met een maximale maat van 85 x 52cm.

Wilt u meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op of plan een afspraak in onze showroom.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×