Op de hoogste toren van Nederland komen de beste natuurleien

23 november 2022
De Domtoren van Utrecht is met 112,5 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Het wordt beschouwd als hét symbool van Utrecht. De toren maakte deel uit van de Sint Martinuskathedraal, ook wel de Domkerk genoemd, en werd tussen 1321 en 1382 gebouwd naar een ontwerp van Jep van Henegouw.

De Domtoren krijgt, als middelpunt van de stand, veel te verduren door wind, regen, vrieskou en zonnestralen. Daarom is er naast het normale dagelijkse onderhoud elke 40-50 jaar een grote restauratie nodig. De allereerste restauratie was tussen 1519 en 1525.

In 2019 is de derde grote restauratie in de geschiedenis van de Domtoren van start gegaan, die tot einde 2024 zal duren.

Tijdens deze restauratie worden de natuurleien vervangen door CWT-y-Bugail leien. De CWT-y-Bugail leisteen wordt gewonnen uit de gelijknamige groeve. De blauw-grijze natuurlei, afkomstig uit het noorden van Wales, is uitermate geschikt voor de dakbedekking of gevelbekleding.

Showroom

U bent van harte welkom in onze showroom waar wij u, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, over onze natuurlijke producten, ambachtelijk handwerk en het scala aan mogelijkheden kunnen voorlichten.

Neem gehaal vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×