GeoSlate wint Reddot Design Award

29 juni 2021
Studio Mixture, in 2015 opgericht door Daria Biryukova, heeft met het product GeoSlate de Reddot Designaward 'Best of the best' gewonnen. Daria Biryukova is een designalchemist met een fascinatie voor het experimenteren met afval en secundaire grondstoffen.

GeoSlate

Natuurleien worden al eeuwenlang gebruikt om daken te bedekken vanwege hun esthetische en technische eigenschappen. Het project “GeoSlate” is ontwikkeld als onderdeel van de restauratiewerkzaamheden van het Nederlandse kasteel Schaesberg. Het dak van dit kasteel moest worden afgedekt met een levensvatbaar alternatief voor traditionele leisteen.

Het materiaal voor GeoSlate is afkomstig van de reststromen van leisteenwinning van Welsh Slate uit Wales en andere minerale grondstoffen van Nederlandse bodem. Dit poederachtige materiaal kan alleen worden gemengd en gevormd met geopolymeren als bindmiddel en is bruikbaar na een droogtijd van 24 uur. Als alternatief kan een 3D-printer op poederbasis worden gebruikt om individueel gevormde tegels te verkrijgen, zoals in het geval van het kasteelrestauratieproject. Na het printproces hoeven de tegels alleen nog in water te worden gelegd en vervolgens aan de lucht te worden gedroogd. GeoSlate heeft na verwerking eigenschappen die vergelijkbaar zijn met natuurleien.

Verklaring van de jury

Geo Slate is een innovatief materiaal met uitstekende technische eigenschappen en een hoge esthetische aantrekkingskracht. Daarnaast is het duurzame concept uitstekend uitgevoerd. Met name het gebruik van minerale reststoffen en het verminderen van additieven spelen hierbij een beslissende rol. De optie om de tegelvormen aan te passen maakt Geo Slate tot een zeer interessant materiaal.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×