Het geluid van de zee en klinkende leihamers, Project Hotel Zeeuws licht in uitvoering

11 december 2020
In Dishoek, welhaast aan de voet van de imposante duinen die de grens vormen tussen de schitterende zuidstranden en het achterland van Walcheren, wordt een prachtig hotel met maar liefst 69 luxe hotelsuites, hotelappartementen en restaurant ontwikkeld: Hotel Zeeuws Licht.

Dit unieke project in de nabijheid van de duinen komt er uiteraard niet vanzelf. De realisatie van Hotel Zeeuws Licht is een samenwerking tussen architect Michaël Strenk van WTS architecten, Fraanje Aannemingsbedrijf en leidekker Ridder Skins for Buildings.

De architect heeft bij dit specifieke hotel gekozen voor het gebruik van schuurvolumes die refereren aan de naastgelegen loodsen. Door de wisselende materiaalcombinatie per bouwblok ontstaat een levendig beeld en kunnen deze schuurvolumes met gemak op tegen de hoge nabij gelegen duinenpartij. De heer Strenk vond het belangrijk om bij deze projectomvang intimiteit en privacy per appartement te creëren en realiseerde dat door de setting van de nissen.

Het gebruik van stoere materialen, zoals de mix van Samaca 66 UK en Samaca 29 UK met blank zink, verwijst naar de ruwe duinen uit de omgeving. De mix van deze Samaca natuurleien doet denken aan de Zilverpopulier met zijn schitterende kleurwisseling in het blad, je komt die populier veel tegen wanneer je door dit pittoreske kustgebied wandelt.

Aannemingsbedrijf Fraanje beschrijft de 3 verschillende bouwdelen van het hotel:

  • Bouwdeel A bestaat uit de begane grond met lobby en een restaurant met grootkeuken. Op de 1e en 2e verdieping worden 25 tweepersoonssuites en 2 vierpersoonssuites gerealiseerd
  • Bouwdeel B bestaat uit 3 lagen en is voorzien van 16 tweepersoons hotelappartementen, 4 studio’s in de zijvleugel en 10 vierpersoons hotelappartementen
  • Bouwdeel C bestaat tevens uit 3 lagen, en is voornamelijk voorzien van vierpersoons hotelappartementen van in totaal 10 stuks.
    Op de bovenste verdieping zijn naast de vierpersoons ook nog 2 tweepersoons hotelappartementen gesitueerd. In totaal 69 stuks hotelsuites/appartementen.
  • Aan de voorzijde en zijkant van het perceel komen parkeervoorzieningen voor de gasten en het personeel. Tussen de bouwdelen in, die in U-vorm worden geplaatst, komt een binnentuin met wandelpaden en bij het restaurant is er een buitenterras.

Als alles goed gaat, is Hotel Zeeuws Licht volledig afgewerkt in mei 2021 en kan het dan ook zijn deuren openen voor het grote publiek.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×