Project De Hofstede in Leusden

29 juni 2021
De oplevering van appartementsgebouw De Hofstede in Leusden zorgt ervoor dat de gemeente een echt centrum krijgt.

Op de kruising van de oude Hamerveldseweg met de Noorderinslag heeft Janssen de Jong Bouw Hengelo B.V. het afgelopen jaar een prachtig appartementengebouw neergezet dat vanaf nu de naam “De Hofstede” draagt. Op de plaats van dit gebouw stond tot 1981 nog de meelsilo van veevoederbedrijf Fa. van den Berg.

De Hofstede

Het gebouw, dat grotendeels met natuurleien bezet is, bestaat uit slechts 17 appartementen en werd op maandag 31 mei 2021 ingehuldigd.

De gemeentelijke welstandcommissie had zijn voorkeur voor natuurleien uitgesproken, waarna we samen met AG NOVA architecten BNA Amersfoort de juiste kleurmix van natuurleien hebben bepaald. Om die mix te kunnen bepalen, zijn we naar de architect gestapt met een uitgebreid assortiment aan natuurleien. In de vervolgmeeting hebben we van elk gekozen leisoort een ruime hoeveelheid meegenomen en hebben we ermee een groter vlak op de grond uitgelegd om zo de juiste kleurmix te kunnen bepalen.
Na meerdere varianten te hebben uitgelegd, werd de kleurmix naar wens bepaald.

De mix bestond uit de volgende combinatie van natuurleien:

Vanuit onze expertise, hebben we ervoor gezorgd dat de groeves uit de verschillende landen de maatvoeringen van de natuurleien op elkaar hebben afgestemd voor een nette uitvoering op het project.

Leidekkersbedrijf Koenders uit Neede heeft met de puzzel van kleuren en de sortering van de natuurleien een schitterend resultaat bereikt. De combinatie van de lichte baksteen met de donkere natuurleien geeft De Hofstede een statige look.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×