Natuurleien, een eeuwenoud materiaal met een hoog innovatievermogen

03 maart 2021
Door de geringe dikte van natuurleien krijgt de architect de gelegenheid om zeer strak en slank te detailleren. Dit eeuwenoud materiaal heeft nog steeds een hoog innovatievermogen op het gebied van esthetiek en totaalconcept van opbouw.

Een combinatie van rijke natuurlijke materialen is mogelijk aangezien natuurleien compatibel zijn met alle andere bouwproducten. Aangezien leisteen een natuurlijk materiaal is, levert het bij de diversiteit aan weersinvloeden steeds een esthetisch fascinerend beeld op. Op een zonnige dag toont het gesteente een gemêleerde zilvergrijze kleurnuance en bij een regenachtige dag oogt het gebouw uniform donkergrijs.

Een natuurleien gevel kan op vele manieren opgebouwd worden qua achterconstructie. Afhankelijk van de leisoort kijken we altijd naar de juiste manier van verwerking en montage. Er is veel keuze in natuurleien van gladde tot ruwe soorten, van dun tot dik, alsook in kwaliteit en kleur (afhankelijk van de leisoort en de herkomst). Dan is er het verband waarin de natuurleien kunnen worden verwerkt. En dan zijn er ook nog allerlei creatieve combinaties met andere natuurlijke materialen mogelijk zoals hout, riet, zink, stucwerk etc.

Het is voor de architect steeds een uitdaging om ieder bouwproduct tot in perfectie te laten bijdragen aan het totaal, zowel esthetisch als functioneel. Door de combinatie van natuurlijke materialen kan een modern ontwerp een krachtige en ambachtelijke uitstraling krijgen met een gegarandeerde lange levensduur. Door de geringe dikte van het materiaal is het tevens mogelijk om een optimaal isolatiepakket te realiseren in een slanke muuropbouw, wat zich ook weer uit in een groter vloeroppervlak binnen.

Natuurleien gevelbekleding in een grijstint met een duidelijke horizontale belijning.

De dynamische dekkingswijze waarbij de zichthoogtes variëren van vijf tot twaalf centimeter. Door de variabele hoogte en de lengte van de natuurleien krijgt de gevel een langgerekte horizontale uitstraling. De dikte van de natuurlei accentueert de belijning extra door de zwaardere schaduwval. De natuurleien zijn niet traditioneel gehaakt maar geschroefd, waardoor de leidekker de vrije hand krijgt voor de positie van de stootvoegen om bij het totale gevelbeeld een indruk te geven van een vrije plaatsing.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×