Is een natuurlei tegenwoordig eigenlijk duurder dan een fabrieksmatig alternatief?

02 oktober 2020
Tegenwoordig wordt binnen een bouwproces steeds meer gekeken naar ecologische bouwmaterialen en verbeterende fabrieksprocessen. Producenten van imitatieproducten willen steeds duurzamer produceren en moeten tegenwoordig door overheidsstreven gaan werken met recyclebare grondstoffen.

Lei Import maakt ”vandaag” bouwen met de natuur mogelijk

Producenten van natuurproducten hebben de afgelopen tijd ook niet stilgestaan en zijn samen met ons moderner en innovatiever geworden, kijk hierbij alleen al naar de verbeterde infrastructuur en communicatiemogelijkheden. Wij als leisteen importeur zijn de afgelopen jaren vooral bezig geweest met aansturing van de groeves om kwaliteitsverbeteringen door te voeren, die de Nederlandse samenleving en het klimaat van ons verlangt, hierdoor kunnen wij ook garantieperiodes op de natuurleien afgeven van 10 tot 100 jaar. De groeves zijn ook duurzamer gaan produceren aangezien we steeds minder materiaalverlies verlangen, hierdoor leveren we ook schitterende metselblokken, vloertegels en bijvoorbeeld split.

Natuurleien leveren zo een positieve  bijdrage aan de uitstraling en duurzaamheid van gebouwen en zijn verkrijgbaar in iedere prijsklasse!

Veel architecten kennen alleen de traditionele natuurleien maar tegenwoordig zijn er veel meer toepassingsmogelijkheden die voldoen aan het toekomstige verlangen met ieder zijn eigen specifieke uitstraling.

Door mijn ervaring uit de architectenbranche en de veranderende markt ben ik geïnspireerd door deze natuurlijke materialen en hun kenmerken die in deze tijd een welkome aanvulling binnen het bouwproces. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen binnen uw beeldvorming en bouwproces? Wij kijken graag samen met u naar een passend product in leisteen!

Rob Canton
Productadviseur Renovatie & Nieuwbouw, specialisatie natuurleien

+31 (0)6 44 86 00 90
rob@lei-import.nl

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×