De Maalzaak in België bekleed met Spaanse leien

10 oktober 2021
Het project “Multifunctioneel Centrum, de Maalzaak te Maarkedal in België” krijgt een geslaagde gevel en dakbedekking van speciaal geselecteerde natuurleien. Collega Rob Canton, Adviseur Renovatie & Nieuwbouw, is nauw bij het project betrokken en blikt terug op een mooie samenwerking.

Lei Import raakte betrokken bij het project toen duidelijk werd dat er speciale natuurleien gewenst waren. Daarover zijn wij uitvoerig met de betrokken partijen in contact geweest. Architect Johan Vandeputte had een duidelijke visie hierin.

Diverse leisoorten

De gevels worden uitgevoerd in het formaat 40 x 25 cm en de daken met het formaat 50 x 25 cm. Twee hoogwaardige leisteensoorten zijn gekozen die behoren tot het fylliet gesteente. Fylliet is een metamorf gesteente dat is gevormd doordat schalie werd blootgesteld aan metamorfose. Fylliet zit qua metamorfosegraad tussen leisteen en schist in.

De architect wilde geen traditionele leisteen-antraciet kleur. De kleur moest lichter zijn waarbij groen en grijs de opties waren. De juiste kwaliteiten met certificeringen van de leien waren een must, hiervoor hebben wij adviezen van natuurleien gegeven die voor dit project geschikt zouden zijn. Een belangrijk onderdeel dat voor ons meespeelde, was de capaciteit van de groeves en de verwachte levertijden. Het project bestaat immers uit 1.100 m² gevelbekleding en tevens bijna 1.100 m² dakbedekking.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een impressie:

Leidekkersbedrijf/Schrijnwerkerij Mincke BVBA uit Brakel (België) werkt uiterst precies om de juiste kleurmix per gebouwonderdeel te realiseren:

Het sheddak op de zaal wordt gedekt met 100% Del Castillo leien met een zilvergrijze kleur. Het dak van de foyer wordt gedekt met 70% Lugo Green leien met een donkergroene kleur en 30% met de zilvergrijze Del Castillo natuurleien. De buitengevels worden eveneens gedekt met 70% Lugo Green en 30% Del Castillo leien.

Samen met andere projecten zat de productieplanning van de Del Castillo groeve voor het eerste half jaar al helemaal vol, nieuwe projecten zijn achter deze planning aangeschoven. Deze groeve levert naast natuurleien voor dak en gevel ook leisteen vloertegels met een unieke zilvergrijze vlamtekening.

Het project is momenteel nog in uitvoering en zal de komende maand qua leiwerk klaar zijn. Wij wachten met veel belangstelling het prachtige eindresultaat af.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×