Duurzame en kwalitatief hoogwaardige natuurleien gevelbekleding

22 februari 2022
Leisteen is erg populair als gevelbekleding. Zowel gevels als daken met natuurleien kunnen doorlopen zonder onderbreking. Onze natuurleien zijn uitermate geschikt als gevelbekleding, waarbij meerdere dekkingswijze mogelijk zijn.

Een gesteente, door miljoenen jaren gevormd, geeft architecten ontwerpvrijheid voor tijdloze exterieure geveloplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

Door de unieke eigenschap van leisteen is het mogelijk een uiterst dunne steenachtige gebouwschil te creëren met een zeer lange levensduur. Het voordeel van een natuurleien gevel is niet alleen het lage gewicht vanaf 35KG per m2, maar ook de slanke detaillering die toegepast kan worden.

Het splijten van de natuurleien is tegenwoordig nog altijd handwerk. De dikte van een lei ligt gemiddeld rond de 5mm. Sommige groeves kunnen door een bepaalde structuur in het gesteente of de hardheid van het materiaal splijten vanaf 7mm dikte of meer. Met 1m³ leisteen kan men 100m² gevel in Maasdekking bekleden!

   

Door verschillende mogelijkheden van montage te overwegen kan een optimale hoogwaardige thermische isolatie naar wens gekozen worden. Uitkragingen ten opzichte van de dragende wanden zijn mogelijk tot wel 320mm. Dit geldt voor zowel traditionele nieuwbouw, houtskeletbouw als renovatieprojecten.

Natuurleien worden op het project door de leidekker op maat gehakt door middel van zijn leihamer en hakijzer. Iedere gebouwvorm kan hierdoor super strak gevolgd worden met een vloeiend verloop. Doordat de leidekker op het project de details op maat uitwerkt kan naadloos gewerkt worden in binnen- en buitenhoeken en aansluitingen met andere bouwmaterialen.

    

De voor en achterzijde van de leien zijn en blijven altijd onbewerkte zijdes, dit zijn de natuurlijke splijtlagen van de leisteen en geven hiermee een gebouw een levendig en natuurlijk beeld. Iedere lei is uniek en draagt altijd positief mee aan de vastgoedwaarde op lange termijn.

We mogen stellen dat een natuurleien gevel zeker positief gaat bijdragen bij de klimaatopgave, energietransitie en circulaire bouwsector die van eenieder verwacht wordt.

Vanuit onze expertise adviseren we graag in geschikte oplossingen voor ieder individueel project.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×