Natuurleien gevelplaten

30 november 2020
In de vorige nieuwsflits informeerde wij u over de leistenen metselblokken die als geveltoepassing steeds populairder worden. Sinds kort hebben wij het assortiment uitgebreid met natuurleien gevelplaten. Verfijn moderne gebouwen met een natuurleien gevel.

Een veel gebruikte toepassing voor gevelbekleding zijn wandtegels. Natuurstenen wandtegels zorgen voor schoonheid, gebruiksgemak en ruime combinatiemogelijkheden. Leisteen is bestendig tegen alle weersomstandigheden. Het kan tegen warmte, kou, vorst, storm en laat geen water door. Hierdoor zijn leistenen platen een ideale afwerking voor uw gevel. De resultaten zijn verbluffend.

Deze natuurleien platen zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes en hebben doorgaans een breedte van 50 cm. Er zijn verschillende bevestigingsmogelijkheden zoals een recht verband of halfsteensverband. Dit maakt een individuele vormgeving van de gevel mogelijk.

Afwerking

De leistenen platen kunnen op drie verschillende manieren worden afgewerkt: gevlamd geborsteld, gezoet en naturel. Eventueel kunnen wij dit op aanvraag uitbreiden naar meerdere mogelijkheden.

Gevlamd geborsteld

Gevlamd geborsteld natuursteen heeft een ruw oppervlak en een robuuste uitstraling. Om tot dit resultaat te komen, wordt het natuursteen op maat gezaagd en verhit met een vlammenwerper. Door de hitte laten stukken steen los, waardoor hij erg grof wordt. Als hij weer is afgekoeld, wordt hij geborsteld. Hierdoor wordt de steen weer vlak, maar blijft hij ruw.

Gezoet

Gezoet of verzoet natuursteen is glad en wordt machinaal geschuurd.

Naturel

Leisteen is onbewerkt natuursteen en is niet glad of ruw. De onderkant van deze soort is glad van het zagen, de bovenkant heeft een licht reliëf van het klieven.

Lei Import speelt met de introductie van deze leistenen platen onder meer in op de vraag naar gebouwoplossingen waarbij gevel en dak uitgevoerd zijn in hetzelfde materiaal. Er wordt gezocht naar eenheid, waarbij op grote schaal juist weer de diversiteit met een uniforme verbinding centraal staat.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Maak een afspraak in onze showroom

Contact