Nieuw product: Leipannen

05 april 2023
Een jaar geleden kwamen we per toeval in contact met Dreadnought Tiles, een Engelse producent van leipannen. Inmiddels een vaste partner waar we graag mee samenwerken. Hun historie is een ware traditie. In 1805 begonnen als een familiebedrijf en inmiddels vele generaties lang expertise opgebouwd.

Dreadnought leipannen

Door te kiezen voor Dreadnought leipannen kiest u voor een exclusief product uit het Verenigd Koninkrijk; hét land waar al eeuwenlang cottages, landhuizen en kastelen worden voorzien van leipannen.

De vaak karakteristieke bouwstijl van de Engelsen kenmerkt zich door de landelijke uitstraling gecombineerd met de glooiende dakvormen. De rustieke uitstraling van de handgemaakte, onbehandelde Dreadnought leipannen en de mogelijkheden om glooiende dakvormen naadloos te verwerken sluiten perfect aan op deze karakteristieke bouwstijl.

Door te kiezen voor machinaal gefabriceerde Dreadnought leipannen met eventueel een oppervlaktebehandeling kiest u voor een strakker uiterlijk, passend bij de hedendaagse moderne en strakke dak- en gevelvormen.

Voor alle types leipannen van Dreadnought geldt dat u uw eigen kleurenmix kan samenstellen. Het huis uit uw dromen komt daardoor weer een stapje dichterbij!

Kwaliteit

Als sinds 1805 worden onder de naam Dreadnought leipannen vervaardigd. Dreadnought leipannen kenmerken zich door de authentieke kleikleuren die afgeleid zijn van het mineraalgehalte in de klei. Door op geavanceerde wijze controle te houden op het brandproces in de oven worden de kleuren van de leipannen door de verschillende graden van oxidatie bepaald en niet door toevoegingen zoals kleurstoffen, pigmenten of gekleurd zand.
Dreadnought is uniek in haar standpunt om zonder externe toevoegingen te blijven produceren. De kleurschakering die hierdoor ontstaat is ongeëvenaard en zorgt ervoor dat de Dreadnought leipannen niet vervagen en snel een volwassen, zachte uitstraling krijgen.

De kwaliteit van Dreadnought leipannen wordt onderstreept door de certificering van het productieproces conform de BS EN 1304: 2013 en en de ISO:9001 2015.

Benieuwd naar dit product?

Maak hier een afspraak voor onze showroom

Verwerkingsrichtlijnen

Om de Dreadnought leipannen conform de in Nederland geldende eisen te verwerken wordt verwezen naar de KOMO-BRL 1513-5; Beoordelingsrichtlijn voor het KOMO-procescertificaat voor het aanbrengen van betonnen en keramische leipannen inclusief dakbedekkingsconstructie. Indien deze richtlijnen gevolgd worden, wordt automatisch voldaan aan de in de richtlijnen genoemde eisen uit de betreffende Europese normen en het Bouwbesluit / Besluit Bouwwerken Leefomgeving.

Speciale aandacht dient er te zijn voor het aanbrengen van een waterdicht onderdak, de ventilatiemogelijkheden in het dak en de verankering van de Dreadnought leipannen. De in de richtlijnen opgenomen detailleringen zijn principedetails. Vraag gerust naar de mogelijkheden voor projectgebonden advies.

Combineren

Een Dreadnought leipannendak is een waar genoegen om naar te kijken en dat beeld moet niet verstoord worden door hedendaagse dakramen of zonnepanelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden van het combineren van de Dreadnought leipannen met onze unieke Cast PMR dakramen of onze ClearlineFusion zonnepaneelsystemen. U zult zien dat deze combinatie niet te evenaren valt.

Soms kan het lastig zijn om in te schatten hoe een product er in het echt uit ziet. Misschien wilt u het product graag even in uw handen gehad hebben of verschillende kleurslagen met elkaar vergelijken. Bezoek onze showroom en laat u inspireren. Ons enthousiast team van adviseurs werkt open en transparant samen met u naar de best passende oplossing.

In onze showroom staan ook verschillende proefopstellingen. Natuurleien gecombineerd met onze maatwerk Cast PMR dakramen en indak zonnepanelen van ClearlineFusion.

Onze showroom is ook op zaterdag op afspraak geopend.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×