Nieuwe generatie zonnepanelen

17 mei 2021
Onze partner, Viridian Solar, kondigt de nieuwste toevoeging met betrekking tot haar Clearline fusion-assortiment van dakgeïntegreerde zonnepanelen aan door middel van de toevoeging van een nieuw paneel met een vermogen van 335 Wp per module.

De nieuwe optie is vanaf mei beschikbaar voor klanten op het Europese vasteland en is de belichaming van het eerste hoogwaardige indakzonnepaneel dat kan worden geïnstalleerd met slechts drie panelen per kWp.

Een hoger nominaal vermogen maakt dakgeïntegreerde zonne-energie een nog kosteneffectievere optie voor klanten, aangezien er minder panelen en dakbedekkingsets nodig zijn om een bepaald energiedoel te bereiken en tevens met bijkomende voordelen met betrekking tot de installatietijd.

De nieuwe panelen markeren voor het bedrijf ook een stap weg van een celgrootte van 156 mm. Cellen van deze grootte zijn al jaren de industriestandaard, maar veel fabrikanten rusten thans productielijnen opnieuw uit om PV-modules te vervaardigen op basis van grotere celafmetingen en voor de nieuwe Clearline fusion-panelen heeft Viridian Solar gekozen voor monokristallijne PERC G1-cellen van 158,75 mm.

De toename van de celgrootte heeft een domino-effect op de totale afmetingen van het paneel, dus compatibele G1-dakbedekkingsets zullen naast de nieuwe G1-modules beschikbaar zijn. Het bedrijf heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de kleur van de dakbedekkingssets te veranderen in antracietgrijs dat beter aansluit bij de panelen om de esthetiek verder te verbeteren voor de grotere installaties die steeds vaker voorkomen.

Lei Import heeft in dit verhaal als taak om de leidekker te ontzorgen en te adviseren in het totale systeem van omvormer tot panelen en alles daartussen:

  • De maatvoering van het panelenveld van de aangevraagde setting
  • Op maat gemaakte bekabeling met voorgeperste stekkers

Dit bepaalde systeem zonnepanelen is iets wat de leidekker toebehoort aangezien het deel uitmaakt van de dakbedekking en de panelen dus samen met de natuurleien een waterdicht geheel dienen te vormen.

Lei Import biedt echter niet alleen de zonnepanelen aan, maar ook het volledige assortiment dat erbij hoort om de installatie compleet te maken. Denk hierbij aan verschillende soorten omvormer, optimizers, bekabeling etc. We hebben het allemaal voor u.

We sommen hieronder de unieke punten van ons zonne-energiesysteem voor u op:

  • Hoogste brandclassificatie Broof T1 t/m Broof T4
  • Het systeem is goedgekeurd als zelfstandige dakbedekking/bouwelement
  • Het systeem heeft de hoogste classificatie betreffende windresistentie
  • Er is geen speciale onderdak-folie nodig aangezien het systeem ontwikkeld is op basis van optimale ventilatie onder het paneel
  • We dimensioneren het volledige systeem per adres op voorhand, communiceren de maatvoering van het systeem inclusief gootstukken
  • Alles is voor levering voorbereid, denk aan verlengkabels met voorgeperste kabelstekkers (allemaal van hetzelfde merk, Staubli) zodat de leidekker op het dak ontzorgd is.
  • Het systeem wordt op het werk voorzien van een aardingskabel
  • Mocht in de toekomst een uitbreiding van het systeem gewenst zijn, dan kijken we op voorhand al graag mee naar de compatibiliteit

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×