Noorse leisteen: duurzame gevelbekleding met een levendige uitstraling

17 juli 2023
Met leisteen creëert u naast een levendige uitstraling ook een duurzame gevel.

Noorse natuurleien

Noorwegen is een bron van hoogwaardige leisteen die perfect geschikt is voor gevelbekleding. De Noorse Otta Pillarguri is een van de beste natuurleien voor dit doeleinde, samen met Minera Skifer en Liskifer. Deze producenten leveren niet alleen dakleien, maar ook leien die uitstekend dienen als gevelbekleding.

Het gesteente in Noorwegen – technisch gezien kwartsiet maar vaak aangeduid als “leisteen”– heeft vergelijkbare splijtingseigenschappen door de aanwezigheid van mica. De hardheid en densiteit maken het gesteente bijzonder geschikt voor gevelbekleding. Bovendien kunnen de producenten grote formaten leveren, waardoor er veel ontwerpmogelijkheden ontstaan voor een mooie gevel.

Benieuwd naar de toepassing van Noorse leisteen als gevelbekleding? Voor meer informatie klik hier,  of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×