Onderhoud aan leien daken

03 maart 2021
Ondanks dat de natuurleien daken weinig behoefte hebben aan onderhoud, sommige daken gaan wel 80 jaar mee of zelfs langer, is het toch verstandig om op voorhand, een inventarisatie te maken, van welke werkzaamheden er verwacht worden op het dak de komende jaren.

Dit kan variëren van blad uit de goot halen, schilderen, dak inspectie tot zonnepanelen schoonmaken en inspecteren.

Als deze inschatting is gemaakt, is de vraag: hoe komen we bij het dak? En hoe kunnen we er veilig werken?

Elk dak is uniek. De werkzaamheden zoals bijvoorbeeld hierboven omschreven in combinatie met de vorm, de locatie, de hoogte en de functie van een gebouw verschillen allemaal. Er is dan ook geen standaard oplossing die bij elk dak past om veilig onderhoud te plegen. Het is niet alleen de vraag wat moet er gebeuren, maar eveneens wat is de functie, wie zijn de bewoners van het monumentaal pand. Is er een museum is gevestigd of een kantoor of appartementen? Of qua hoogte is een woonhuis wezenlijk anders dan een kerk. Het is dus belangrijk om alle aspecten mee te wegen in de vraag “welke manier van werken het beste is om onderhoud te plegen op uw dak”.

Graag doen wij een warme oproep aan alle leidekkers en leveranciers van veiligheidssystemen om met ons te delen hoe jullie een veilig onderhoud van een dak verwezenlijken !

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact