Project Nederhorst den Berg

12 juli 2022
Naar ontwerp van Kodde Architecten te Amsterdam werd dit nieuwbouwproject gecreëerd. Kodde architecten bestaat uit een hecht team van specialisten waar de 'genius loci', of te wel de geest van de plek, voor hen belangrijk is. Dit is terug te zien in de grote verscheidenheid van hun ontwerpen.

Het project werd uitgevoerd door van Berkel aannemers Leimuiden. Of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of een compleet complex, Ze koppelen vakbekwaamheid aan liefde voor hun vak.

Het dak van dit nieuwbouw project werd uitgevoerd door Leidekkersbedrijf Füsers uit Herkenbosch. Van oudsher een toonaangevend bedrijf in dakbedekking door heel Nederland. Ze zijn gespecialiseerd in leipannen en natuurleien daken.

Het project

De houten constructie van de woning is een zogenoemde CLT constructie (Cross Laminated Timber) ofwel Kruis Lagen Hout genoemd. Dit zijn houten fabrieksmatige prefab panelen waardoor de montage sneller verloopt en installaties en afwerkingen vooraf fabrieksmatig kunnen worden ingewerkt. Daardoor ontstaat er een korte bouwtijd.

Het dak is voorzien van een Samaca 39 Primera natuurlei in de maat 40x25cm. Deze uit Spanje afkomstige natuurlei is een donkergrijze lei die wordt gekenmerkt door een fijne, gestructureerde nerf en een rustiek uiterlijk.

In combinatie met deze leien is gekozen voor het Clearline Fusion indak zonnepanelen systeem. Dit systeem is een dakbedekking op zich, dat bij elke soort dakbedekking kan worden toegepast. Het Clearline Fusion systeem heeft een optimale ventilatie onder het systeem dat voldoet aan de richtlijnen van het Verbond van Verzekeraars.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact