• Nieuwbouw

Basisschool An Noer Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland
Nieuwbouw basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn. Voor dit nieuwbouwproject, leverde Lei Import de kleurrijke Vitoria 57 Multicolor lei uit Brazilië.

Het project Basisschool An Noer in Alphen aan den Rijn werd gecreëerd door Nouwensroovers Architectuur.

Het paviljoenachtige karakter van het gebouw wordt versterkt doordat de gevel is opgebouwd uit verschillende horizontale open en gesloten lagen. Diezelfde gevel is bekleed met de Vitoria 57 Multicolor natuurlei. Alle hoeken en inspringende delen bestaan uit verlopende overstekken waardoor een grote mate van plasticiteit en dynamiek ontstaat. Op de ronde hoeken komen de entrees. Het gebouw oogt dynamisch en alzijdig. Ook na de uitbreiding op de verdieping blijft de architectuur passend binnen het concept. Het ontwerp houdt dus sterk rekening met uitbreidbaarheid in de toekomst.

De vormgeving van het buurtplein sluit nauw aan bij de plasticiteit van het gebouw.
Met gebogen verhoogde randen wordt het plein gevormd voorzien van verschillende toegangen vanuit de omgeving. Met dezelfde middelen worden ook een aparte fietsenstalling en sportveld in het plan opgenomen om de rust en eenheid van het terreinontwerp te behouden. Een integraal ontwerp voor gebouw en omgeving is het resultaat.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: -
  • Leisteen: Vitoria 57 Multicolor

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×