• Nieuwbouw

Boswoningen Zeist

Zeist, Utrecht
Nieuwbouw boswoningen in Zeist. Voor dit nieuwbouwproject gelegen in de natuur leverde Lei Import de Warista leien uit Zuid-Afrika.

Dit nieuwbouwproject van boswoningen in Zeist werd gecreëerd door MIX Architectuur. Voor dit project leverde Lei Import de drie varianten Warista leien uit Zuid-Afrika.

Ze beschrijven het project als volgt:
“De bosrijke wijk Kerckebosch in Zeist wordt vernieuwd. Via tenders krijgen de nieuwe woonvelden vorm. De locatie van ons plan “Life in the Woods” ligt midden in het bos op de grens met de heide. Samen met Synchroon en landschapsbureau ESscapes hebben we vanuit een integrale benadering een plan gemaakt waarbij stedenbouw, landschap en architectuur samenvloeien.”

“We hebben de woningen ondergebracht in kleinschalige, sociale clusters van maximaal acht woningen. De sculpturale bosvilla’s hebben inpandige bergingen en geïntegreerde, bouwkundige terrassen en lijken los op de bosgrond te zijn geplaatst. Bestaande bomen zijn zoveel mogelijk gehandhaafd. De paar gerooide bomen zijn verwerkt in houtrillen die op een landschappelijke wijze de vier clusters omzomen.”

” De sculpturaal ontworpen villa’s vormen een helder en levendig silhouet tussen de bomen. Grote raampartijen in combinatie met geïntegreerde terrassen laten de woningen met het bos samensmelten. Doordat ook de bergingen subtiel in de volumes opgenomen zijn, is verrommeling voorkomen. Het eveneens alom sculpturale appartementenblok is gesitueerd op een open plek aan de rand van het bos met uitzicht op de heide. Ruime terrassen, georiënteerd op de zon en de heide, schieten uit het gebouw en de deels terugspringende penthouses verlevendigen het beeld.”

 

 

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Utrecht
  • Dekkingswijze: -
  • Leisteen: Warista Multicolor, Warista Silver Black en Warista West Country

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×