• Restauratie

Centraal Museum

Utrecht, Utrecht
De 1920-vleugel van het Centraal Museum in Utrecht staat er weer prachtig bij. Het project ‘1920 vleugel’ omvatte grootschalig onderhoud aan de installatie, gevel en dak. De leidekkers van Ridder Skins for Buildings hebben de natuurleien dakbedekking vernieuwd.

Centraal Museum

Het Centraal Museum heeft een uitgebreide collectie oude en moderne kunst, mode, toegepaste kunst en ook het nijntje museum en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van het Centraal Museum.

Nieuwe leien

Op de twee dakvlakken aan de voorzijde van de 1920-vleugel zijn alle leien vervangen incl. het lood- en zinkwerk De leien daken van de 1920-vleugel van het Centraal Museum in Utrecht hebben een fraaie Duitse ofwel rijndekking. Men heeft hier gekozen voor de Samaca 55 Primera leien uit Spanje.

Samaca is een Spaanse leisteengroeve en exporteert leisteen over de hele wereld voor ruim 50 jaar. Samaca produceert meer dan 3,5 miljoen m² leisteen per jaar vanuit haar verschillende leisteengroeves. Elke groeve heeft een nummer, met elk zijn unieke leisteen. De Samaca 55 natuurlei komt uit de groeve Juanita. De natuurlei voldoet aan alle CE-voorschriften, evenals aan de ATG-voorschriften in België. Het voldoet ook aan alle eisen van de bouwmaterialenregelgeving.

 

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Utrecht
  • Dekkingswijze: Rijndekking
  • Leisteen: Samaca 55 Primera

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×