• Nieuwbouw

Clustervoorziening Vught

Vught, Noord-Brabant
Nieuwbouw Clustervoorziening in Vught. Lei Import leverde voor dit kleurrijke nieuwbouwproject de Dynois 32 Multicolor natuurlei.

De Clustervoorziening in het Stadshouderspark te Vught is een gebouw dat aansluit op de belevingswereld en de schaal van het jonge kind. De unieke locatie waarin de school wordt gesitueerd geeft daarbij grote mogelijkheden het onderwijs met de natuur te verbinden.
Het multifunctionele gebouw biedt onderdak aan twee basisscholen, kinderdagverblijf ‘Het Kwartier’, peuterspeelzalen, de turnafdeling van Sportvereniging Prins Hendrik en Stichting Jeugd Aktief.

Het natuurlijke karakter vormt een voornaam uitganspunt. Architect Kees Willems van TenW architecten adviseurs spreekt van een licht en helderwit hart van het veelzijdige pand. ‘De kas en de daklichten zorgen voor veel daglicht en zoneren het interieur in kleine herkenbare delen voor de verschillende gebruikersgroepen. Het lichte interieur met een heldere structuur is verantwoordelijk voor een fris klimaat, overzichtelijk en veilig. Met de brede tribunetrap en de speellokalen wordt een eigen theater in het gebouw gecreëerd.’ Zeer bijzonder is het gevouwen dak in de vorm van een zaagtand afgeleid van de militaire loodsen die eerst op het defensieterrein stonden. Met verschillende dakhellingshoeken (van 18 tot 58 graden) gaat het om een beeldbepalend element. De verdiepingshoogten variëren daardoor van 3,5 tot 6,5 meter. Door het inspringen van de voorgevel wordt op het speelterrein de hoofdentree geduid. De frisse tinten van de Dynois 32 multicolor natuurleien geven het gebouw een vriendelijke en toegankelijke uitstraling. Door de natuurleien gevelbekleding op het dak door te trekken ontstaat een eenheid waardoor het architectonisch ontwerp versterkt wordt.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Noord-Brabant
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Dynois 32 Multicolor

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×