• Nieuwbouw

Crematorium St. Laurentius Rotterdam

Rotterdam, Zuid-Holland
Nieuwbouw Crematorium St. Laurentius in Rotterdam. Lei Import leverde voor dit project de Vitoria 57 multicolor natuurlei.

Begraafplaats Laurentius is zo’n 2 ha. groot en ligt midden in een woonwijk nabij het centrum van Rotterdam. Het is de ‘Gedenktuin van Kralingen-Crooswijk’. Het was voor Hulshof Architecten een uitdaging om op dit historische terrein, dat al vanaf 1864 dienst doet als begraafplaats, een crematorium te bouwen met alle moderne voorzieningen die daar tegenwoordig bij horen.

Het Crematoriumgebouw is een elegant paviljoentje bestaande uit een meerhoekig gebouw bekleed met Vitoria 57 multicolor natuurleien en een transparante voorhal van 6 x 6 m. In de meerhoekige ruimte zijn de oven, de filterinstallatie en andere benodigde techniek ondergebracht. De voorhal is van glas met op een van de wanden een gekleurde print van klimopbladeren. Met gesloten gordijnen ontstaat een intieme privé ruimte. Met open gordijnen is de laatste weg van de overledene door een grotere groep bij te wonen.

Bij de bouw is gezocht naar duurzaamheid. Zo zijn de daken geïsoleerd met een beplanting van sedum en de gevels uitgevoerd met een onderhoudsvrij leisteen in een dubbele dekking, genaamd Maasdekking. Een warmtewisselaar onttrekt warmte en koeling aan de aarde. Daarvoor gingen zes buizen 120 meter diep de grond in. In het crematoriumgebouw zijn natuurlijke mogelijkheden benut voor het kwijtraken van de warmte door middel van strategisch geplaatste openingen in het gebouw.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Vitoria 57 Multicolor

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact