• Nieuwbouw

De Hooge Berkt

Bergeijk, Noord-Brabant
Op de overgang tussen bebouwde kom en het buitengebied van Bergeijk zijn twee bouwvolumes ontworpen die zich richten naar de rurale omgeving. De volumes aan de Hooge Berkt reageren in korrelgrootte, materialisering en verschijningsvorm op de context.

Hooge Berkt

De Hooge Berkt is een open christelijk-oecumenische leefgemeenschap. De leden en haar vrienden geven hun leven inhoud in het samen leven met aandacht voor elkaar en voor de gasten. Met elkaar geven ze een gezicht aan een hartelijke kerk midden in de wereld. De leden en vrienden zijn gewone mensen zoals jij, gehuwd, ongehuwd of in vriendschap levend, vrouwen en mannen, oud en jong.

Je vindt de gemeenschap sinds 1967 in Bergeijk, ten zuidwesten van Eindhoven. Het leven speelt zich af in de ‘Gulden Driehoek’: een ruimte voor de Roeach (gebedsruimte), de Lavra (ontvangstruimte), en de Ruif (eetruimte). Enkele leden wonen in huizen van de gemeenschap waarvan de meesten ook gastenkamers hebben. Anderen wonen zelfstandig in het dorp Bergeijk of elders in Nederland of Vlaanderen.
De gemeenschap probeert door het samenleven inhoud te geven aan eeuwenoude woorden als solidariteit en barmhartigheid.

Vitoria 57 multicolor

Vitoria 57 multicolor leien zijn erg populair bij architecten. De leien kunnen worden toegepast als dakbedekking en als gevelbekleding. Zo zijn daken én gevels zonder onderbreking uit te voeren met natuurleien, waarbij meerdere dekkingswijze mogelijk zijn. Vitoria 57 multicolor zorgt voor een duurzaam dak/ gevel met een levendige uitstraling.

© Paul Tesser Architect

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking en gevelbekleding
  • Provincie: Noord-Brabant
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Vitoria 57 Multicolor

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact