• Nieuwbouw

Het Goese Lyceum Goes

Goes, Zeeland
Nieuwbouwproject Het Goese Lyceum in Goes. Voor de bekleding van deze golvende gevel, heeft Lei Import de Warista West Country natuurleien geleverd.

Het Goese Lyceum van Pontes Scholengroep is ontworpen door SP architecten. Het gebouw heeft een opvallende sculpturale vorm en bevindt zich in een uitgestrekte groene parkstrook aan de oostrand van Goes. Naast een onderwijsfunctie heeft het ook een maatschappelijke functie op het gebied van sport en ontmoeting.

De school is vormgegeven als een sculptuur in een parkachtige omgeving en heeft daardoor een autonome vorm niet refererend aan bebouwing of kavelgrenzen. Het gebouw staat rondom vrij en de bestaande bebouwing ligt op grote afstand. Het Goese Lyceum heeft een opvallende, afgerond driehoekige hoofdvorm. De gevel wordt gekenmerkt door afwisselende banden van ramen en leisteen gevelbekleding. De natuurleien zijn toegepast in een drielaagse dekking in ruitvorm welke we samen met de architect hebben uitgetekend en op maat hebben laten maken in Warista groeve. De ‘geschubde’ huid contrasteert met de ‘gladde’ raamstroken. De raam- en leienstroken variëren in hoogte; waardoor een meer organisch beeld wordt gecreëerd, dat past in de groene, natuurlijke omgeving. Ook het maaiveld rond het schoolgebouw varieert in hoogte. De hoogteverschillen in de gevel worden benadrukt met accenten voor entrees, het sportgedeelte en het Technasium. De hoofdentree is teruggelegd in de gevel; aan de pleinzijde springt een wit, strak vormgegeven kader uit de achtergevel. Trappen zorgen hier voor de verspringingen in hoogte.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zeeland
  • Dekkingswijze: Leuvense dekking
  • Leisteen: Warista West Country

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×