• Nieuwbouw

Kantoor Bouwbedrijf Boogert Oosterland

Oosterland, Zeeland
Nieuwbouw Kantoor Bouwbedrijf Boogert in Oosterland. Lei Import leverde voor dit bijzondere project Piga natuurleien.

Lei Import B.V. heeft MIII architecten mogen adviseren in het voortraject voor de natuurleien gevelbekleding.

De opdracht voor het ontwerp van een nieuwe bedrijfshuisvesting voor Bouwbedrijf Boogert was aanleiding voor de architect om het zeeuwse landschap wederom goed onder de loep te nemen. De uitdaging lag in het huisvesten van een modern bedrijf, op een fantastische zichtlocatie, in de streek waar historiserende architectuur de boventoon voert.

De referentie van de architect was de zeeuwse waterwerken, civiele constructies die zich haast natuurlijk voegen in het landschap.

De diagonale lijnen die het zeeuwse landschap typeren zijn uitgangspunt geweest voor het ontwerp. De wens van de opdrachtgever om met zijn bedrijf eenheid uit te stralen was voor de architect een reden een sculptuur te ontwerpen waarin zowel kantoor, werkplaats en opslag als een geheel opgaan. Routing, logistiek en setting hebben een footprint gevormd van het ontwerp. Ook in materiaalgebruik wil de architect de brug slaan naar zeelands civiele werken. Zo worden de taluds gemaakt van basaltblokken, die het gebouw een extra inbedding in het landschap geven. De Piga natuurleien zorgen voor een natuurlijke groen/grijze uitstraling die typerend is voor het zeeuwse landschap. Door de gekozen Leuvense dekking glooien de natuurleien als een natuurlijke steenachtige bekleding rond het gebouw.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zeeland
  • Dekkingswijze: Leuvense dekking
  • Leisteen: Piga

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×