• Nieuwbouw

Kavel Zeist

Zeist, Utrecht
Nieuwbouw woning in Zeist. Voor dit nieuwbouwproject leverde Lei Import de strakke Samaca 66UK leisteen uit Spanje.

Dit nieuwbouwproject in Zeist werd gecrëeerd door Wielen Architecten. Voor dit project werd er gebruik gemaakt van onze Samaca 66 UK natuurleien.

In 2018 verwierf Michiel van der Wielen van Wielen Architecten een hoekkavel in de nieuwe groene wijk Kerckebosch in Zeist. Op de kavel bevond zich een stuifheuvel uit de laatste ijstijd, begroeid met dennen, eiken en beuken. Van der Wielen besloot gebruik te maken van de omstandigheden. Hij liet zoveel mogelijk bomen staan, liet de heuvel intact en gaf het huis een langgerekte vorm die de heuvel accentueert.

De langgerekte vorm van het huis schermt de tuin op onnadrukkelijke wijze af van de straat. Hoge erfafscheidingen zijn niet nodig, zodat de woning zich als het ware onbelemmerd in het landschap bevindt. De keuken, als toneel van huiselijke activiteit, staat via de grote ramen in contact met de buitenwereld. De slaapkamers bevinden zich aan de stille kant van het huis, boven een beschutte carport die de natuurlijke glooiing van het terrein benut.

De wanden en het dak zijn volledig opgetrokken uit kruislaaghout (CLT). Door de ademende kwaliteiten van het hout ontstaat een prettig en gezond binnenklimaat waarin de luchtvochtigheid het hele jaar door op peil kan worden gehouden. Vloerverwarming en –koeling zorgen in combinatie met de hoge ruimtes voor optimaal comfort, ook in warme zomerdagen en -nachten.

De woning zelf kent een ingetogen uitvoering, met natuurlijke materialen die het moderne ontwerp een ambachtelijke uitstraling geven. In de zon steken de lichtgroene blaadjes van de omringende beuken helder af tegen de donkere leien van het dak. Zo vormt de woning een decor voor de bomen in plaats van andersom.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Utrecht
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Samaca 66 UK

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×