• Restauratie

Kerktoren Weesp

Weesp, Noord-Holland
Restauratie kerktoren in Weesp. Deze kerktoren werd ingedekt met de Samaca 55 MH natuurleien uit Spanje.

De toren van de Laurentiuskerk in Weesp, gebouwd in 1875,is onderdeel van de neogotische kerk. In november 2016 is de torenspits verwoest door een brand. Alleen de onderste 1,5 meter van de houten spits was te behouden. Het dak inclusief leiwerk en natuursteenonderdelen moest worden hersteld. Hiervoor heeft Bouwburo Vitruvius het herstelplan opgesteld. In plaats van de spits op de toren op te bouwen is er gekozen om de houten spits naast de toren op te bouwen.

De werkzaamheden zijn uitbesteed aan aannemingsbedrijf Schakel & Schrale. In een loods in Weesp zijn alle houten onderdelen van de spits gemaakt en gepast. Naast de toren van de kerk is een stalen onderconstructie gemaakt waarop de houten spits is opgebouwd. Daarna is de gehele spits voorzien van dakbeschot, dakkapellen en lood- en zinkwerk.

Op 8 november 2018 is de compleet afgewerkte torenspits op zijn plek gehesen. Het was een spannend moment, maar door de expertise van het hijsbedrijf en het vakmanschap van de aannemer paste de spits naadloos op het onderste gedeelte van de toren.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Noord-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Samaca 55 MH

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×