• Nieuwbouw

Modern woonhuis IJsselstein

IJsselstein, Utrecht
Nieuwbouw modern woonhuis in IJsselstein. Lei Import leverde voor deze bijzondere dakopbouw de Samaca 55 Standaard natuurleien.

Een eigentijdse invulling tussen oorspronkelijke lintbebouwing. In de directe omgeving worden oude boerderijen afgewisseld met woningen uit verschillende tijdsperioden die na de ruilverkaveling zijn gebouwd. Aangezien de verschillende functies van de nieuwe woning niet meer aansluiten op een karakteristieke boerderijgevel (breed front met woonfunctie) is de woning niet ontwikkeld vanuit deze typologie.

Er is gekozen om de dakvorm in de lengterichting van de woning te ontwerpen. Door de manipulatie van de dakvorm oogt de woning kleiner en sluit de uitbreiding aan de achterzijde vanzelfsprekender aan op de hoofdvorm van het dak. De vorm is afgeleid van twee lessenaarsdaken waarbij het onderste knikpunt is opgetild. Op de verdieping ontstaan op deze manier twee domeinen. De woning heeft hierdoor een grote mate van flexibiliteit. Grote vides zorgen voor de verbinding tussen de twee bouwlagen. Op deze manier is de kapvorm op verschillende plekken op de begane grond voelbaar.

De kap is bewust afgewerkt met Samaca 55 Standaard natuurleien waarbij de mogelijkheid bestaat om scherpe vouwlijnen te maken bij de overgangen van de verschillende dakvlakken. Om de woning meer als massa voelbaar te maken is gekozen voor een verholen goot als overgang van dakvlak naar gevel. De gevel bestaat uit een grijze gemĂȘleerde steen, waarbij het leistenen dak door zijn natuurlijke schoonheid tijdens zon en regen steeds een ander beeld zal opleveren.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Utrecht
  • Dekkingswijze: -
  • Leisteen: Samaca 55 Standaard

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×