• Restauratie

Pastorie St. Josephkerk

Leiden, Noord-Holland
De zijkanten en de pastorie van de Sint Josephkerk zijn onlangs gerestaureerd. In 2017 werden eerder het lekkende dak en de kerktoren aangepakt. Het dak van de pastorie is onlangs voorzien van Vermont Unfading Green leien en kan er hierdoor weer minimaal 80 jaar tegen!

St. Josephkerk

De Sint Josephkerk is een rijksmonument. Het is ontworpen door het architectenduo Leo van der Laan en zijn zoon Jan. Deze architecten hebben in Leiden heel veel gebouwen getekend waaronder het V&D gebouw aan de Aalmarkt.

Na bijna honderd jaar is de kerk aan een grondige restauratie toe. Die wordt onder leiding van Veldman Rietbroek Architecten uit Leiden uitgevoerd. Als de tweede fase klaar is is de kerk een enkele zalen en zaaltjes rijker. De pastorie wordt ingericht voor de komst van een kloostergemeenschap voor zusters. De bedoeling is dat daar enkele zusters komen te wonen die in Leiden willen studeren en zich al hier willen specialiseren.

Vermont Unfading Green

Leidekkersbedrijf Engelberts uit Giessen heeft de Vermont Unfading Green leien verwerkt op de pastorie van de St. Josephkerk. De Vermont Unfading Green is een groene natuurlei met kleine grijze markeringen. De term ”Unfading” verwijst naar de kleurvastheid van de natuurlei. De natuurlei uit Vermont (Amerika) is van uitermate hoge kwaliteit waardoor het dak van de pastorie er weer voor minimaal 80 jaar tegen kan.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Noord-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Vermont Unfading Green

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×