• Renovatie

Raephorst Wassenaar

Wassenaar, Zuid-Holland
Renovatie Raephorst in Wassenaar. Voor de renovatie van Raephorst/Zomerland in Wassenaar werd ervoor gekozen om de gevel te bekleden met de Vitoria 57 natuurlei.

Over de renovatie van Raephorst, voormalig Zomerland, zegt architectenbureau Topos het volgende:

Serviceflat Zomerland, zoals het gebouw bekend stond tot voor de oplevering, dateert van begin jaren ’70 en bestond uit 121 appartementen. Praktisch alle appartementen waren tweekamer woningen. Hoewel bouwkundig goed raakte het complex toch gedateerd en was het slecht geïsoleerd. Leegstand dreigde. De toekomstvisie van het bestuur was een renovatie waarbij  er meer variatie in het woningaanbod zou komen. Het gebouw moest een moderne uitstraling krijgen en er moest een duurzaamheidsslag gemaakt zijn.

In nauwe samenwerking met De Vries en Verburg heeft Topos een plan gemaakt waarin het complex een nieuwe, goed geïsoleerde, jas van leisteen heeft gekregen die goed past in de bosrijke omgeving. De bestaande recreatiezaal is geamoveerd waardoor de centrale hal meer daglicht ontvangt en meer appartementen vrij uitzicht hebben gekregen op de fraaie tuin in Engelse stijl. De oude grootkeuken van het complex is getransformeerd tot een grand café met terrassen waar het prettig toeven is.

De appartementen zijn voorzien van nieuwe installaties, nieuwe keukens en badkamers en nieuwe kozijnen. De ruime balkons hebben nieuwe hekwerken gekregen. Door op diverse plaatsen drie appartementen om te vormen tot twee grotere appartementen is diversiteit in het woningaanbod ontstaan. Na de renovatie herbergt het complex 110 appartementen.

Door de renovatie in twee fasen uit te voeren was het mogelijk een groot deel van de bestaande bewoners tijdens de bouw in het te complex te laten blijven wonen om na de renovatie terug te keren naar hun eigen appartement of en ander gewenst appartement. Naast de aanpak van het gebouw behoorde ook de herinrichting van een groot deel van de tuin tot de werkzaamheden. De uitstraling van het complex is getransformeerd tot een complex dat harmonieert met zijn omgeving.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: -
  • Leisteen: Vitoria 57 Multicolor

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×