• Nieuwbouw

Recreatiewoning Hollandsche Rading

Hollandsche Rading, Utrecht
Nieuwbouw recreatiewoning in Hollandsche Rading. Lei Import leverde voor dit project de Jade L9 natuurleien.

Op de overgang van de Utrechtse Heuvelrug en het veenweidegebied ten noorden van Utrecht is een compacte, houten recreatiewoning gerealiseerd met natuurleien dak. Het ogenschijnlijk eenvoudige huisje heeft een archetypische uitstraling met een zadeldak, schoorsteen, houten raambekleding en leisteen dak en gevelbekleding. Door de detaillering, maar ook door de asymmetrische hoofdopzet is een hoge mate van verfijning verkregen.
Het tuinhuis is tot stand gekomen door een bijzondere samenwerking tussen architectenbureau Zecc uit Utrecht en interieurarchitect Roel van Norel. Het basisconcept is ontworpen door Zecc, waarna Roel van Norel het plan in detail heeft uitgewerkt.
Bij de nieuwbouw is de fundering van het bestaande vakantiehuisje hergebruikt, net als de contouren ervan. Door het materiaalgebruik past het huisje naadloos in het omliggende landschap, een kalme, bosrijke omgeving. Het leisteen zadeldak van grijsgroene Jade L9 leien is door de leidekker tot in detail uitgewerkt tegen de houten raambekleding van Western Red Cedar.
Aan één zijde van het huis is de gevel geheel gesloten doordat de natuurleien van het dak doorgezet zijn in het verticale gevelvlak. De andere zijde is voorzien van beweegbare luiken en opent zich naar de groene omgeving. De luiken, die bekleed zijn met horizontale latten, regisseren de lichtinval en het zicht op de omgeving evenals zicht van buiten naar binnen. Met dichte luiken krijgt het huisje een gesloten karakter, mede door de horizontale latten van de luiken die doorlopen in de gevelbekleding. De compleet transparante voorkant van het huis richt zich op het open gedeelte van het landschap.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Utrecht
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Jade L9

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×