• Restauratie

Rijksmuseum Amsterdam

Amsterdam, Noord-Holland
Restauratie van het natuurleien dak van het Rijksmuseum te Amsterdam. Het bestaande natuurleien dak is vervangen door Ffestiniog leien afkomstig uit Wales en geleverd door Lei Import B.V. Het dak kan er minimaal 100 jaar tegen.

Dakrestauratie

Het Rijksmuseum te Amsterdam onderging een zeer grondige restauratie. De natuurleien dakbedekking moest geheel worden vernieuwd. Uitgangspunt was om het Rijksmuseum in de oorspronkelijke staat te herstellen. Dit betekent dat er moest worden vastgesteld wat de oorspronkelijke leisoort was en of deze überhaupt nog verkrijgbaar was. Samen met architect en opdrachtgever is er uiteindelijk gekozen voor de Ffestiniog natuurleien. Dit gezien de kleur en kwaliteit van de lei. Zo kan het dak er weer ruim 100 jaar tegen!

In samenwerking met Van Hoogevest Architecten en Ridder Leidekkers en Koperslagers is de Philips Vleugel tussentijds gerestaureerd in 2013. Voor deze restauratie is er ook gekozen voor de Ffestiniog natuurlei. Zo is het volledige dak in ere hersteld.

Ffestiniog

De Ffestiniog natuurlei is afkomstig uit de Welsh Slate groeve in Engeland (Wales). Deze lei is verkrijgbaar in een drietal diktes: Capital, County en Celtic. Welsh Slate is ’s werelds toonaangevende leverancier van hoge kwaliteit leisteen voor een groot aantal toepassingen voor binnen- en buitenontwerp. Meer dan 500 miljoen jaar oud, wordt het materiaal algemeen erkend als de beste natuurlijke leisteen ter wereld. Naast de Ffestiniog groeve exploiteert het bedrijf ook de beroemde Penrhyn en CWT-y-Bugail groeve.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Noord-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Ffestiniog

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×