• Nieuwbouw
  • Renovatie

Sportcentrum De Pijl Naaldwijk

Naaldwijk, Zuid-Holland
Nieuwbouw en renovatie van Sportcentrum De Pijl in Naaldwijk. Lei Import leverde voor dit specifieke project de Dynois 32 Multicolor natuurlei om zo een levendige gevel te creëren.

Sporthal De Pijl in Naaldwijk is gerenoveerd naar ontwerp van HET architectenbureau. Aanleidingen voor renovatie waren de gedateerde look, het intensieve onderhoud en het feit dat de isolatie van de gevels onvoldoende was. Bovendien was er behoefte aan extra bergruimte achterin de sportzaal ten behoeve van de drie sportvelden.

De bestaande ongeïsoleerde gevels waren opgebouwd uit metselwerk, geverfde houten rabatdelen, houten kozijnen en bitumen singels. Door dit gevarieerde materiaalgebruik was er sprake van een onrustig gevelbeeld. Architect René Hoek: ‘Een stoere sporthal zoals De Pijl moet een eenduidig en overzichtelijk karakter hebben. Wij vonden het belangrijk om de omgeving te verrijken met een aanblik die niet te technisch en hard overkomt maar natuurlijk en tastbaar aanvoelt. Wij hebben de oplossing gevonden door de begane grond te bekleden met een trespa beplating in een noten dessin. We benadrukken daarmee het basement waarin de vernieuwde toegang, alle vluchtuitgangen en de bergingen zijn opgenomen.’

De overige geveldelen en de hal zijn tot aan de dakrand bedekt met leisteen in maasdekking in warme kleuren die variëren van antracietgrijs en zandsteen tot fel oranje. De natuurleien gevelbekleding zit voornamelijk boven het basement maar aan de voorgevel is het tot op het maaiveld doorgezet om het stoere karakter van de sporthal uit te laten komen. De entree is vernieuwd met hogere glazen puien en een slank dak vormt de overgang van basement naar hal en markeert de centrale toegang. Alle stalen hekwerken, de nieuwe buitentrappen, de aluminiumkozijnen en de zetwerken en randafwerkingen werden alle aangebracht in eenduidig zwart.

HET Architectenbureau uit Naaldwijk tekende voor het plan en besteedde veel aandacht aan onderhoudsvrije materialen, isolerend vermogen en eigentijdse uitstraling. Aannemersbedrijf LV-Bouw heeft deze omvangrijke klus uitgevoerd. In september 2014 is het Sportcentrum heropend.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Dynois 32 Multicolor

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×