• Restauratie

De volharding – Artis

Amsterdam, Noord-Holland
De restauratie van het rijksmonument de Volharding in Artis, de oudste dierentuin van Nederland in hartje Amsterdam, is succesvol afgerond. Het voormalige rijstpakhuis daterend uit 1857 is verduurzaamd en toekomstbestendig gemaakt.

De Volharding is een van de 26 rijksmonumenten in Artis. Oorspronkelijk was de Volharding een rijstpakhuis, aangekocht in 1866 om er runderen in te huisvesten. In 1885 en 1886 werden de bovenverdiepingen verbouwd tot Etnografisch Museum en later werd het omgedoopt tot Zoölogisch Laboratorium voor de Universiteit van Amsterdam (1922). Sinds 1986 zijn in het gebouw Artis-kantoren gevestigd. De hoge gierenvolière aan de westzijde van de Volharding is in 2003 geopend.

Assulo A6 natuurleien

De bitumen dakbedekking van de koepels zijn vervangen voor Assulo A6 Ideal natuurleien. Het gebruik van natuurleien is kwalitatief hoogwaardig en sluit beter aan bij de uitstraling van het monument. Een ander voordeel van de natuurleien is de veel langere levensduur.

De Assulo leisteen is sinds 1970 een geregistreerd kwaliteitsmerk. Het is een antraciete leisteen, met een hoge weersbestendigheid, die afkomstig is uit Spanje. De productiefaciliteiten van de Assulo leisteen staan garant voor een optimale selectie.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking
  • Provincie: Noord-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Assulo A6 Ideal

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×