• Nieuwbouw

Woonhuis aan het water Zoetermeer

Zoetermeer, Zuid-Holland
Nieuwbouw woonhuis in Zoetermeer. Voor dit nieuwbouwproject leverde Lei Import de Samaca 55 Standaard natuurlei.

De wens van de opdrachtgever was dat de woning ‘het vakantiegevoel’ moest uitstralen en tevens onderhoudsvrij en duurzaam.
Het Keizerrijk architecten (nu Common Affairs architecten) heeft dan ook gekozen voor de toepassing van duurzame materialen. Daarnaast voorziet de woning in zijn eigen energiebehoefte.

Door de toepassing van warmte/koude opslag (WKO) in combinatie met zonnecellen resulteert het in een zogenaamde energie 0 woning. Het ontwerp bestaat uit een groot leien dak dat refereert aan een boerenschuur, onder het dak bevindt zich de woonfunctie.
Achter de gesloten natuurleien en houten geveldelen bevinden zich de slaapkamers en badkamer. Woonkamer, keuken en werkruimte zijn open en lopen in elkaar over. Centraal in de ruimte bevindt zich een vide over 3 lagen met een spectaculaire trap die de verdiepingen ontsluit.
De constructie bestaat uit massief eiken balken en kolommen met traditionele houtenpen verbindingen. De warme eiken constructie, gecombineerd met de donkere Leisteen buitenschil en het witte interieur geven de woning een bijzonder aangename sfeer.

Keizerrijk architecten won met dit ontwerp zelfs de Gemma Smit Architectuurprijs.
De jury noemde de vormgeving robuust, eerlijk en doordacht, consequent doorgevoerd materiaalgebruik en detaillering.
Ze hebben veel waardering voor hoe het concept tot op het detailniveau consequent is uitgewerkt.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien dakbedekking, Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Zuid-Holland
  • Dekkingswijze: Maasdekking
  • Leisteen: Samaca 55 Standaard

Producten in dit project

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×