• Nieuwbouw

Zwembad De Heuvelrand Voorthuizen

Voorthuizen, Gelderland
Nieuwbouwproject Zwembad De Heuvelrand in Voorthuizen. Lei Import leverde voor dit project de Dynois 37 natuurleien.

ei Import B.V. heeft in het voortraject Architectenbureau Slangen+Koenis Architecten mogen adviseren voor de leisteen gevelbekleding.

Het nieuwe binnenzwembad van Voorthuizen staat op de locatie van het gesloopte buitenbad. De locatie heeft een heuvelachtige ligweide met een bosrijke omgeving.

Het stedenbouwkundig ontwerp kenmerkt zich door de 1,5m hoge plateau waarop alle functies zijn gehuisvest. Aan de noord-oostzijde bevindt zich het entreeplein met oriëntatie naar de nieuwe rondweg, aan de zuid-westzijde de buitenterras met spraypark georiënteerd op de zon en naastgelegen sportvelden. Hiertussen is het gebouw geplaatst. Deze opstelling zorgt voor een helder structuur waarin privé en openbare onderdelen van het plan op duidelijke wijze worden begrensd. Door de buitenruimten aan de flanken van het gebouw te positioneren wordt de oppervlakte van de ligweide gemaximaliseerd en krijgt het gebouw een prominente positie.

Het gebouw is vormgegeven als een steenachtig blok waaruit contra massa’s worden gesneden. De vorm van de contra massa’s zijn gerelateerd aan de functie en de benodigde oriëntatie. Materialisatie wordt ook bepaald door de contra massa’s, de buitenzijde is voorzien van Dynois 37 natuurleien in een dynamische dekking met t.p.v. de sneden warm geanodiseerd aluminium. Aan de binnenzijde is de materialisatie licht en neutraal met t.p.v. de sneden houten bekleding. De heldere opzet van het gebouw zorgt ervoor dat het gebouw met een minimale bezetting is te overzien.

Neem contact op
  • Soort project:
  • Toepassing: Natuurleien gevelbekleding
  • Provincie: Gelderland
  • Dekkingswijze: Dynamische dekking
  • Leisteen: Dynois 37

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×