Rustieke gevels dankzij leistenen metselblokken

30 november 2020
Naast de traditionele natuurleien voor dakbedekking en gevelbekleding, zijn leisteen metselblokken als toepassing steeds populairder. Door de natuurlijk voorkomende aders in het leisteengebergte ontstaan, door miljoenen jaren heen, schitterende kleurnuances in het gesteente.

Leisteen is uiterst duurzaam, onderhoudsvriendelijk en kleurvast, waardoor het een economische keuze is voor diverse soorten toepassingen in de bouw. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en texturen.

Het unieke aan leisteen is niet alleen de schoonheid van het materiaal, het is tevens een natuurproduct dat compatible is met alle andere soorten bouwproducten.

Van groeve tot gevel

Dankzij de hoge kwaliteit van het materiaal is het uiterst bestand tegen weersinvloeden en chemicaliën. De waterabsorptie van het gesteente is nihil en beschermd het product tegen vorst. De gelaagdheid van het leisteen is altijd horizontaal gesitueerd in de metselblokken, waardoor het ook als constructieve muur toegepast kan worden.

Vanuit brokken breuksteen worden blokken gezaagd die in de productiehal verwerkt worden naar wens van de klant. De diepte van de metselblokken wordt gezaagd op 5 of 10cm waardoor het verlijmd kan worden op een achtergrond of traditioneel verwerkt kan worden als een baksteen in een spouwmuur of als voorzetwand.

De random selectie bevat allerlei soorten formaten, waardoor deze het best in wildverband verwerkt kan worden met een doorstrijkmortel. In 1 arbeidsgang wordt gemetseld en de specie wordt terug gekrabd waardoor na-voegen overbodig is. Op het moment dat gekozen wordt om alle metselblokken op dezelfde hoogte te laten produceren, dan kan gewerkt worden met een dunbedmortel waardoor de stenen als het ware op elkaar gestapeld/geplakt worden.

De leisteengroeve kan tijdens het productieproces metselblokken selecteren met een recht en natuurlijk uiteinde, hierdoor kan de metselaar een strakke hoek of muurbeëindiging realiseren.

Tijdens de uitvoering kan de metselaar de blokken op hoogte splijten indien nodig. Op deze wijze kan hij ook zijn eigen passtenen maken.

Op het moment dat binnen een ontwerp dilatatievoegen benodigd zijn, dan kunnen deze het beste na-gezaagd worden, waardoor er 1 strakke zaaglijn in het zicht komt.

Lei Import levert enkel metselblokken van een hoogwaardige kwaliteit leisteen. Samen met opdrachtgevers en architecten kijken we nauwkeurig mee naar de juiste manier van uitvoering en detaillering.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Neem contact met ons op!

Contact