Vergeten natuurleien…

30 november 2020
In Canada in de staat Quebec, Saint-Marc-du-Lac-Long, is sinds vele jaren een mooie leisteen groeve, voor Johanna Gruijthuijsen een bijzonder verhaal. ''Zoals een goed importeur betaamt ben je altijd op zoek naar “nieuwe” leisteen groeves'', aldus Johanna Gruijthuijsen.

In Canada in de staat Quebec, Saint-Marc-du-Lac-Long, is sinds vele jaren een mooie leisteen groeve, voor Johanna Gruijthuijsen een bijzonder verhaal…..

Zoals een goed importeur betaamt ben je altijd op zoek naar “nieuwe” leisteen groeves. Nieuw in de zin van: nog niet bekend in Nederland of wellicht inderdaad een nieuwe leisteen groeve. Dit laatste overkwam Johanna met Glendyne, nu zo’n 20 jaar geleden.

Indertijd had Johanna de Canadese ambassade in Den Haag een brief geschreven, wie Lei Import was en waar zij naar op zoek was. Ongeveer twee maanden later kreeg Johanna antwoord. Een producent in Canada/Quebec was eveneens op zoek naar een bedrijf dat in Nederland hun natuurleien wilden verkopen. Dit was het begin van een jarenlange relatie die nog altijd voortduurt.

De eerste eigenaar was een zoon van een 100% indianenfamilie. Deze familie had dit grondgebied van de Canadese staat gekregen en men was absoluut overtuigd dat er leisteen gedolven kon worden. Op een congres ontmoette de groeve eigenaar een Fransman, die veel contacten had in de Franse leisteen industrie. Dit was de start van de leisteen groeve Glendyne.

Diverse mooie projecten zijn in Nederland met deze natuurleien uit Canada gerealiseerd.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×